Campania națională Sănătatea are gust bun!- lansată de XXL Mega Discount a ajuns și în Brăila

De Frimu Ghinea 31 Octombrie 2013, 07:19 In Obiectiv Braila
XXL Mega Discount a lansat, la nivel național, campania de educație pentru o alimentație echilibrată, “Sănătatea are gust bun!”. Aceasta se desfășoară în șase școli din țară: Buzău, Brăila, Galați, Brașov, Târgoviște, București și este adresată elevilor din clasele IV- VII. Campania a ajuns și în Brăila, la Școala Generală “Mihail Sadoveanu”, din Cartier Viziru III, după ce startul campaniei a fost dat luni, 28 octombrie, în orașul Buzău.

Organizat sub forma unei lecții interactive, elevii școlii din Brăila au putut adresa întrebări iar evenimentul s-a finalizat cu un test, însă fără note. Aceștia s-au implicat și într-un atelier de realizare a sandwich-urilor în care au putut să pună în practică informațiile aflate în cadrul cursului de nutriție. Legați la ochi, au fost invitați să ghicească mai multe tipuri de legume și fructe, pentru a-și da seama cât de familiarizați sunt cu aceste alimente atât de necesare unei diete corecte. În final, fiecare a primit un șorț de bucătărie în culori vesele și o broșură informativă, pentru a pune în practică acasă, ceea ce au învățat la școală. 
 
“Întâlnim copii supraponderali de la vârste tot mai mici, iar în lipsa unor măsuri de a controla situația, generația viitoare de adulți va fi mai puțin sănătoasă și cu o speranță de viață tot mai redusă. Hrana prea bogată în zaharuri și grăsimi nocive, activitatea fizică redusă, determină apariția unor maladii cronice, precum diabetul de tip 2, boli cardiovasculare, hipertensiune arterială, accidente vasculare cerebrale. Am dezbătut aceste subiecte cu elevi, care, prin întrebările adresate, ne-au arătat că acest subiect îi interesează în mod deosebit”, precizează dr. pediatru și consultant nutriție pediatrică Med Consult&Care, Alina Condoiu.

Cu ocazia campaniei lansate de XXL Mega Discount, dr. pediatru Alina Condoiu le-a explicat elevilor de ce este importantă, pentru o viață sănătoasă, o alimentație corespunzătoare, de ce este recomandată o dietă echilibrată, ce trebuie să cuprindă programul unei alimentații corecte, rolul legumelor și al fructelor, ca surse de vitamine necesare organismului nostru.
 
“Ne-am propus să ajungem în cât mai multe orașe din țară pentru a le explica elevilor de ce trebuie să învețe, din copilărie, obiceiurile unei vieți sănătoase. Din păcate, din cauza ritmului de viață tot mai alert, părinții au mai puțin timp pentru a găti acasă, iar cei mici se îndreaptă, de cele mai multe ori, către produsele preparate rapid, cu multe grăsimi. Copiii trebuie să știe că este importantă o alimentație cât mai variată, așa cum arată și Piramida Alimentației Sănătoase”, a declarat Monica Coman, Deputy Marketing Manager XXL Mega Discount. 

După ce a debutat în Buzău pe data de 28 octombrie și a continuat la Brăila,  campania XXL Mega Discount “Sănătatea are gust bun!” va ajunge în Galați, pe 30 octombrie, apoi la Brașov pe 31 octombrie, Târgoviște 1 noiembrie și se va încheia în București, pe data de 4 noiembrie.

 

Autor Frimu Ghinea 31 Octombrie 2013, 07:19 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii