Braila: Pregatiri pentru Festivalului George Grigoriu

De Alexandrina Iordache 19 Februarie 2013, 11:00 In Obiectiv Braila
In perioada 24-26 mai 2013 la Braila se desfasoara concursul international de muzica usoara GEORGE GRIGORIU. Organizatorii concursului sunt Consiliul Judetean Braila, Centrul de Creatie, Uniunea Compozitorilor si Muzicologilor din Romania si Societatea Romana de Radiofuziune.

Conform regulamentului concursului, dat publicitatii, festivalul are drept scop promovarea muzicii usoare autentice, afirmarea si lansarea tinerelor talente, stimularea valorilor interpretative.

La concurs pot participa tineri intre 16 – 29 ani si se desfasoara cu acompaniament orchestral (live). Inscrierea la concurs se face pe baza de fisa sau direct la locul preselectiei, pentru concurentii din Romania. Preselectia pentru concurentii romani are loc pe 30 martie, incepand cu ora 10,00, in fata juriului concursului, la sediul Radiofuziunii din Bucuresti.

In concurs vor intra 24 de concurenti stabiliti de juriu. Concurentii romani vor pezenta doua piese de muzica usoara romaneasca din care una din creatia lui George Grigoriu. Pentru concurentii din strainatate regulamentul prevede interpretarea unei piese din repertoriul propriu si una din creatia lui George Grigoriu.

Se acorda urmatorele premii: Trofeul concursului - un autoturism, premiul I - 2.500 euro, premiul II - 2.000 euro, premiul III - 1.500 euro, 3 mentiuni a cate 500 de euro fiecare si premiul Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor din Romania. Ceilalti concurenti primesc diplome de participare.

Regulamentul festivalului, in limba engleza si romana, poate fi consultat pe site-ul Consiliului Judetean Braila.

 

Autor Alexandrina Iordache 19 Februarie 2013, 11:00 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii