Primaria Braila anunta începerea, în oras, a lucrarilor specifice de curatenie de primavara

De Alexandrina Iordache 18 Martie 2015, 07:56 In Obiectiv Braila

Primaria Municipiului Brăila anunta ca începând din luna martie 2015 si pâna dupa Sarbatorile Pascale va efectua actiuni specifice de curaţenie, ecologizare, plantare material dendrofloricol şi toaletare a arborilor şi arbuştilor, acolo unde este cazul, precum şi de reparaţii a mobilierului stradal şi a locurilor de joacă.

Aceste actiuni sunt desfasurate împreuna cu SUP SEROPLANT, SUPAGL şi operatorii serviciilor de salubrizare, precizeaza Primaria într-un comunicat de presa. Pentru corelarea activitatilor si obtinerea unui rezultat optim s-a stabilit un program de derulare a actiunilor de fiecare participant la aceste activitati dupa cum urmeaza:

- SUP SEROPLANT efectueaza lucrari de plantari de arbori, arbusti, trandafiri si gard viu in zone de interes general, dar si în cartiere, tinând cont de solicitarile asociatiilor de proprietari. In paralel cu lucrarile de plantat, în functie de programul pentru salubrizarea zonelor, sunt executate si lucrari de toaletare a aborilor si arbustilor.

La aceasta data, se executa astfel de lucrari la arborii de pe Str. Mihai Eminescu şi Str. 1 Decembrie 1918, urmând să intre în lucru şi alte artere importante precum Calea Galaţi, Soseaua Buzaului, Calea Călăraşi, Bdul Dorobanţilor, Str. Pietăţii din cartierul Hipodrom, Str. Scolilor, Str. Gen. E. Grigorescu, Bdul. A.I. Cuza etc.

- Pe lângă coordonarea şi monitorizarea acţiunilor de salubrizare din Municipiul Brăila, SUPAGL, serviciu de utilitate publică ce funcţionează sub autoritatea CLM Brăila, va executa, în  perioada 09.03.-10.04.2014, lucrări de reparaţii asupra mobilierului stradal precum cel din locurile de joacă, bănci şi coşuri de de gunoi, din zonele Obor, Viziru, Radu Negru, Lacu Dulce, Hipodrom, Buzaului, Calea Calarasi, Bdul Independentei, Calea Galati, Faleza Dunarii.
       
- Operatorii serviciului de salubrizare vor desfasura lucrari de ecologizare pe sectoarele pe care le deservesc în mod curent, cu interventii prioritare asupra zonelor unde mai apar deseuri depozitate pe domeniul public.

”Autoritatea administratiei publice locale a Municipiului Braila îsi propune astfel, derularea unui program de lucrari de gospodarire de primavara prin care se doreste si o implicare activa a cât mai multor factori interesati în viata comunitatii: copii, persoane tinere sau vârstnice, asociatii de proprietari, fundatii etc. Aceasta actiune devenita traditionala în orasul nostru, cladita pe spiritul gospodaresc al brailenilor, se adauga procesului complex de creare a unui parteneriat social cât mai apropiat si transparent, care sa genereze procese participative, sa îi determine pe oameni sa constientizeze probleme specifice si sa îsi mareasca gradul de participare comunitara” se precizeaza în comunicatul la care am facut trimitere.

 

Autor Alexandrina Iordache 18 Martie 2015, 07:56 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii