Activități de prevenire a corupției la nivelul unităților administrativ-teritoriale din județul Brăila

De Redactia 25 Octombrie 2019, 21:21 In Obiectiv Braila

În data de 23.10.2019, Ofițerii Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Judeţean Anticorupţie Brăila, în derularea Campaniei de informare ,,Tu poți face lumină”, au desfășurat o activitate de prevenire a corupției, în cadrul ședinței Colegiului Prefectural al județului Brăila.

Cu aceasta ocazie a fost prezentat sitemul Call-center anticorupție 0800.806.806 de la inițierea apelului până la finalizarea unui dosar penal cât și aspecte referitoare la identitatea instituțională, atribuțiile și competența Direcției Generale Anticorupție, obligațiile ce le revin în relația cu cetățenii dar și cu angajații Ministerului Afacerilor Interne, infracțiunile de corupție, modul de acțiune în situația în care sunt implicați sau iau la cunoștință despre săvârșirea unor fapte de corupție.

Activitatea face parte din campania națională anticorupție “TU POȚI FACE LUMINĂ”, inițiată de către Direcția Generală Anticorupție în scopul conștientizării de către personalul Ministerului Afacerilor Interne și cetățeni, a cauzelor și consecințelor implicării în fapte de corupție.

Obiectivele campaniei vizează aspecte referitoare la obligațiile care derivă din calitatea de funcționar public, atitudinea în fața unor posibile fapte de corupție, conștientizarea cetățenilor despre necesitatea semnalării faptelor de corupție despre care iau cunoștință prin apelarea Call Center Anticorupție 0800 806 806.
La activitate au participat șefi ai serviciilor deconcentrate ale ministerelor și ale celorlalte organe ale administrației publice centrale din subordinea Guvernului, organizate la nivelul județului Brăila, cât și reprezentanți ai Unităților Administrativ Teritoriale din județul Brăila.

De asemenea, le-au fost aduse la cunoștință datele de contact ale Serviciului Județean Anticorupție Brăila (str. Ana Aslan nr.39, telefon/fax 0239.613.634) ) și faptul că cetăţenii judeţului Brăila care vor să ia atitudine împotriva actelor de corupţie pot face acest lucru printr-o sesizare la linia gratuită Call center anticorupţie 0800.806.806, prin e-mail la adresa: braila.dga@mai.gov.ro sau direct la sediul structurii județene.

Materialele de campanie pot fi vizualizate pe pagina de facebook a Direcției Generale Anticorupție și pot fi descărcate de pe canalul de youtube al D.G.A., dând click pe următoarele linkuri:
https://www.youtube.com/watch?v=CfYyCC3CHmI
https://www.facebook.com/directiageneralaanticoruptie/

SERVICIUL JUDEȚEAN ANTICORUPȚIE BRĂILA

 

Autor Redactia 25 Octombrie 2019, 21:21 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii