Veteranul de război Bratosin Gheorghe sărbătorit de militarii Batalionului Artilerie ”Vlaicu Vodă”

De Alexandrina Iordache 30 Octombrie 2015, 10:43 In Obiectiv Braila

aniversare veteran BratosinJoi, 29 octombrie 2015, la sediul Asociatiei Nationale a Veteranilor de Război “Gl. A. Gheorghe Avramescu”, filiala Brăila (Str. Traian nr. 8), militarii Batalionului Artilerie ”Vlaicu Vodă” l-au sărbătorit pe căpitanul în retragere Bratosin Gheorghe cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 96 de ani.

Căpitanul în retragere Bratosin Gheorghe a fost comandant de tun, a luptat la Odessa și la crâncenele lupte de la Cotul Donului.

În anul 1943 a fost decorat cu ”Crucea Aeronautică” iar după terminarea războiului a fost decorat cu ”Crucea Comemorativă al celui de al Doilea Război Mondial, 1941-1945”.

Domnul lt. col. Daniel Condruz, comandantul Batalionului 285 Artilerie ”Vlaicu Vodă”, a transmis sărbătoritului următorul mesaj căruia i-a dat citire plt. Alexandru Halupa:

”Stimate domnule căpitan în retragere, Bratosin Gheorghe,
Sunt onorat că batalionul pe care îl comand, în semn de recunoștință, a putut să vă fie alături cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 96 de ani. Îmi pare nespus de rău că nu am putut să particip personal, dar vă asigur de sentimentele mele profunde de apreciere și condescendență. Sunteți un exemplu de curaj și de patriotism pentru întreaga comunitate dar mai ales pentru noi, cei care slujim astăzi sub drapelul tricolor, Armata Română.
La multi ani!”

moment aniversar veteran BratosinMilitarii Batalionului 285 Artilerie ”Vlaicu Vodă” au oferit sărbătoritului, cu acest prilej, drapelul României, o plachetă comemorativă, diploma aniversară, un tort si flori.

”Devotamentul, curajul și spiritul dumneavoastră de sacrificiu au scris o pagină în istoria glorioasă a țării. Aceste trăsături ne inspiră și ne dau tărie tuturor celor ce am ales să servim patria în uniforma Oștirii Române. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că v-a binecuvântat să ajungeți la această venerabilă vârstă, dându-ne astfel posibilitatea și onoarea să vă cunoaștem și cinstim.

Cu această ocazie vă dorim multă sănătate, putere și felicitări pentru vârsta pe care o împliniți astăzi. La mulți ani!” - lt.col. Cocoș Elena

Evenimentul s-a desfășurat într-o atmosferă caldă, prietenească, domnul Bratosin Gheorghe fiind vizibil impresionat.

La eveniment au participat:
- din partea Batalionului 285 Artilierie ”Vlaicu Vodă”: lt.col. Cocoș Elena, slt. Mihalache Mirela, plt.adj. Cârlan Ionel și plt. Halupa Alexandru
- din partea Asociației Nationale a Veteranilor de Război, filiala Brăila: gen. Sandu Temistocle, col(r) Rebenciuc Toma, col.(r) Petrache Maricel, col(r) Oancea Barbu, plt.adj.(r) Mugea Dragu, plt.adj.(r) Cernat Nicolae și Necoară Stefan

 

Autor Alexandrina Iordache 30 Octombrie 2015, 10:43 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

  1. halupa zeno 30 Octombrie 2015, 12:23

    Foarte frumos ca veteranii de razboi sunt sarbatoriti, intrucat au luptat pentru poporul roman.

  2. Lt. Col. Cocoş Elena 30 Noiembrie 2015, 19:58

    A trecut o luna de la onorabilul eveniment. Una din cele mai marete si pline de emotie zile din viata si cariera mea. In afara incarcaturii emotionale in tot acest rastimp am asteptat sa imi corectati prenumele din continutul articolului, sau macar sa va decideti la o singura varianta ( Steliana ... Liliana...) cand defapt este doar ELENA!. Eu raman cu bucuria evenimentului si cu speranta unei erate din partea dvs.

  3. Infoest 06 Decembrie 2015, 20:42

    Am facut cuvenitele modificari. Ne cerem scuze pentru greseala dar nu a fost intentionata.

Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii