200 de angajati CET Braila au protestat în curtea instituţiei. 5 sunt in greva foamei

De AGERPRES 04 Octombrie 2012, 13:45 In Obiectiv Braila
Cinci angajaţi ai CET Brăila au intrat joi în greva foamei, protestul desfăşurându-se chiar în biroul directorului societăţii, iar alţi două sute au scandat în curtea instituţiei, pe motiv că nu şi-au primit în ultimele trei luni salariile şi bonurile de masă.

"E ultima soluţie pe care o vedem pentru a ne încasa drepturile salariale. Suntem pregătiţi să stăm în grevă cât ne va ţine Dumnezeu în putere. De trei luni de zile, ne tot împrumutăm. Avem hotărâri judecătoreşti cu bani din urmă. Avem 65 de miliarde (lei vechi - n.r.) de încasat", a declarat liderul Sindicatului Liber CET, Gheorghiţă Pîrlog.

El le-a lansat invitaţia de a se alătura protestului şi celor 5.000 de abonaţi ai CET Brăila, având în vedere că soarta sistemului centralizat de încălzire este incertă în această iarnă.

"Doresc să lansez invitaţia de a ni se alătura şi abonaţii sistemului centralizat de încălzire, să protestăm împreună pentru că sistemul riscă să nu se pornească în acest sezon rece. După cum evoluează lucrurile, nu există şanse să pornească la venirea frigului centrala de la km 10, pentru a asigura energie termică tuturor abonaţilor", a spus Gheorghiţă Pîrlog.

Primarul Brăilei, Aurel Simionescu, a declarat, referitor la greva foamei declanşată la CET, care are 370 de angajaţi, că aceasta nu este o soluţie pentru rezolvarea problemei, ci singura soluţie vine din colectarea datoriilor pe care brăilenii le au către CET şi care se situează la 13 milioane de lei.

"Am discutat cu sindicaliştii CET de mai multe ori şi le-am spus că nu cred că aceasta este soluţia. Nu aşa se rezolvă. Trebuie să ne mobilizăm, să adunăm banii, este singura soluţie pe care o avem. Ne-am mobilizat şi am intervenit şi cu Poliţia Locală pentru recuperarea datoriilor de la populaţie. Trebuie să continuăm pentru că sumele vin din această sursă", a afirmat Aurel Simionescu.

SC CET SA trece de mulţi ani printr-o situaţie financiară gravă, care a culminat iarna trecută cu debranşarea în masă a tuturor proprietarilor de apartamente cuplaţi la sistemul centralizat de încălzire, ca urmare a întreruperii alimentării cu gaz a CET-ului.

Asociaţiile de proprietari datorează CET-ului 13 milioane de lei, iar CET-ul datorează către furnizorul de gaze 10 milioane de lei şi către AVAS 3,4 milioane de dolari, în vreme ce toate activele societăţii se află sub sechestru asiguratoriu.

 

Autor AGERPRES 04 Octombrie 2012, 13:45 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate