Tramvaiul de Epoca a circulat in Braila in cadrul manifestarilor dedicate Unirii

De Alexandrina Iordache 23 Ianuarie 2014, 11:08 In Obiectiv Braila
Miercuri, 22 ianuarie 2014, brailenii au circulat, pret de patru ore, cu tramvaiul de epoca. Acelasi lucru se va intampla si joi, 23 ianuarie 2014. Evenimentul face parte din programul manifestarilor dedicate zilei de 24 ianuarie. Tramvaiul de epoca este o piesă de muzeu a societatii Braicar, construita in anul 1910 in Austria de catre firma Simmering din Graz, dupa cum ne informeaza Primaria Braila.

Detalii in comunicatul de presa:
Garnitura ce a fost scoasa din depoul societatii Braicar pentru evenimentul organizat de municipalitatea braileana este realizata de structura de sasiu (“truck”) cu osii fixe, are o capacitate de transport de 22 calatori pe scaune si 18 in picioare si dispune de patru usi de acces pentru calatori si doua posturi de conducere.

Vagonul a ajuns in Braila in august 2008, ca donatie din partea firmei MT-Eisenbahnbedarf, firma care detine si Muzeul Tramvaiului din Mariazell Austria.
Finalizat intr-un timp record de numai patru luni, de o echipa complexa care a beneficiat atat de maiestria membrilor sai cat si de experienta si deschiderea colegilor de la RATP Iasi, tramvaiul are aplicata pe partile laterale stema Municipiului Braila si numarul 2008, pentru a marca anul sosirii si restaurarii sale la Braila.
In momentul de fata exista doua asemenea tramvaie, unul la Braila si unul la Muzeul Tramvaiului din Viena, si acesta restaurant tot la Braila.

In tramvaiul timpului, dar si pe traseul Depou Radu Negru – Bariera Calarasilor- Calea Calarasilor – B-dul Independentei – Calea Galati – Vidin si retur, in cele doua zile, in intervalul orar  15.00 – 17.00, brailenii s-au intalnit cu unul dintre cei mai influenti intelectuali romani ai generatiei sale, fostul prim-ministru Mihail Kogalniceanu, interpretat ireprosabil de actorul brailean Florin Chirpac. Acesta a fost secondat de opt membrii ai cabinetului, elevi la Liceul de Arta “H Darclee”.


 

Autor Alexandrina Iordache 23 Ianuarie 2014, 11:08 In Obiectiv Braila
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate