Violenta in familie

De Ion Bălan 13 Iunie 2012, 14:09 IB
Violenta in familie sau de familie, eternul narav de cand exista familia. Dupa matriarhat a urmat patriarhatul, orgolios, gelos. Asa s-a “nascut” sfanta familie, veriga de baza a societatii. Dar violenta, mai ales asupra femeii, a ramas o arma la indemana barbatului?!

Avocatul 1: Colega, n-am mai servit de mult o cafea impreuna !
Avocatul 2: Dosare, clienti, sedinte de judecata, vorbe, vorbe si termene peste termene! Si a venit violenta in familie!
Avocatul 1: Bucuria si bunastarea noastra colega! Amandoi violenta in familie?!
Avocatul 2: Asa-i. Am acum mai multe cliente.
Avocatul 1: Eu am un client, un barbat,dosar…
Avocatul 2: Colega, suntem adversari.Eu am dosarul sotiei!?
Avocatul 1: Da?! Fac cinste ca doar suntem platiti.

In sala de judecata:

Judecatorul: Grefier,apelul…
Grefierul: Partile reclamante si acuzate sunt prezente,la fel si aparatorii.
Judecatorul: Inainte de a intra direct pe fondul celor doua dosare, domnilor avocati intrebati-va clientii daca nu vor sa renunte la actiunile in justitie.
Avocatul 1: Domnule judecator, clienta mea nu renunta.
Avocatul 2: Domnule judecator, nici clientul meu nu renunta.
Judecatorul: Domnilor avocati, va rog. Mai intai dau cuvantul avocatului reclamantei.
Avocatul 1: Domnule judecator,clienta mea a fost supusa frecvent la agresiuni verbale jignitoare si corporale, drept pentru care sotul a fost reclamat la politie si de mai multe ori amendat. Dar starea de agresiune verbala si fizica a continuat din partea sotului reclamat.
Judecatorul: De ce victima n-a cerut evacuarea agresorului?
Avocatul 1: Proprietarul apartementului este agresorul care n-a putut fi deposedat de bunul sau de catre politie sau de biroul de consiliere.
Judecatorul: Care sunt dovezile agresiunii?
Avocatul1: Agresarea verbala intr-o forma continuata si inimaginabila,confirmata de catre vecini. De asemenea agresiunea a fost continuata si cu lovirea frecventa a clientei mele. Am depus la dosar  dovezile inclusiv cele ramase cu semn pe tot corpul conform certificatului medico-legal. Solicit audierea ca martori a vecinilor. Am depus lista la dosarul cauzei.
Judecatorul: Reclamanta are ceva de spus?
Avocatul 1 (dupa ce se consulta cu clienta): Nu,domnule judecator.
Judecatorul: Atunci sa ascultam si pledoaria apararii acuzatului, pentru ca subiectii s-au reclamat reciproc. Poftiti domnule avocat.
Avocatul 2: Domnule judecator, clientul meu este o persoana sensibila, este de acord,corpul unei femei nu este un bun public, nici chiar sotia sau amanta.
Judecatorul: Dar nici chiar un bun personal…
Avocatul 2: Da,domnule judecator,dar in relatiile celor doi soti au avut loc agresiuni reciproce pe care clientul meu nu le-a reclamat. Am introdus acum actiune in justitie pentru ca este acuzat de violenta in familie. Clientul meu doreste sa vi se adreseze.
Judecatorul: Poftim.
Sotul: Domnule judecator,recunosc ca uneori am avut o atitudine verbala mai agresiva,dar de fiecare data am fost provocat.
Judecatorul: Explicati-va!
Sotul: In primul rand, reclamanta obisnuieste cand bea mai mult sa ma insulte si in momentele de isterie alcolica se lovea singura de mobile ca sa-si faca vanatai si sa ma reclame ca am lovit-o. Domnule judecator, uneori ca sa o mai potolesc ii mai aplicam cate un dos de palma.
Judecatorul: Deci recunosti ca uneori iti mai loveai sotia!
Sotul: Domnule judecator,legea protejeaza violenta in familie, unii au inteles ca legea apara doar femeile. Dar care lege protejeaza barbatii? Pai cate tigai am luat in cap si pe sira spinarii si facalete si polonice ca nu stiam cum sa ies in lume cu capul spart si plin de cucuie?! Dar eu n-am scos certificate pentru ca am protejat-o, era beata! Si domnule judecator, cum sa bati un om beat, pentru ca nu va sti cand se trezeste din betie de ce a incasat-o. In loc sa-mi multumeasca ca n-am deschis usa sa plece ca nebuna pe scari de la etajul 12,fara lift, ea m-a dat in judecata! Domnule judecator aveti ocazia sa ramaneti in istorie, eu ca subiect de drept!
Judecatorul: Multumesc pentru sfat.Dar in fond,dumneata pe cine ai dat in judecata si pentru ce?
Sotul: Sotia a fost pretextul, dar eu dau in judecata statul!
Judecatorul: Statul?!
Sotul: Statul pentru ca n-a dat o lege pentru violenta impotriva sotului,a barbatilor agresati. Femeilor agresate,statul le-a pregatit case de refugiu.
Judecatorul: Deci nu ti-ai dat sotia in judecata?
Sotul: A fost doar pretextul pentru ca de la ea nu pot cere despagubiri morale. Ca n-a facut sotia legea ci statul! El sa-mi plateasca daune pentru agresiune si denigrare publica!
Judecatorul: Femeie,vrei sa divortezi?
Femeia: Nu domnule judecator. Cand nu-i suparat e un om cumsecade si iubitor cu care m-am maritat. Priviti-l,inalt,chipes…
Judecatorul: L-ai reclamat pentru gresiune verbala,lovire…
Femeia: Domnule judecator,care barbat nu mai ciupeste cu vorba si cu dosul palmei sotia sau amanta? Imi retrag plangerea.
Judecatorul: Dumneata?
Sotul: Eu am dat in judecata de fapt statul si nu renunt!
Judecatorul: In pronuntare!

Pastila mica: Am cedat statului o parte din drepturile noastre constitutionale. Oare statul ce face cu ele?!

 

Autor Ion Bălan 13 Iunie 2012, 14:09 IB
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate