Un om sub tratament

De Ion Bălan 06 Noiembrie 2012, 12:29 IB
De curand, impins de la spate, am facut un control medical general de rutina - nu trimis de Casa de Pensii (?!) si am trecut printr-o duzina de cabinete ale unui spital cu "cota medicala" din capitala, in care mi s-a masurat, catarit, numarat - starea de sanatate.

Cum este si normal, am vizitat si cabinetul pe usa caruia scria "Psihiatru". Medicul m-a privit zambind, oare pentru ca fusesem introdus peste rand sau pentru ca nu paream ....Medicul dupa cateva vorbe banele m-a intrebat brusc ; " ce anume lucruri pozitive va influenteaza mai mult?". Pai, mai intai, ce lucruri ma influenteaza negativ, care ma intristeaza."Care", m-a intrebat surprins medicul. Pai, venind catre cabinetul dumneavoastra, pe culoarele spitalului am vazut zeci, sute de oameni tristi, suferinzi, poate chiar flamanzi, cu priviri pierdute, de neprevazut. Mi-au parut toti " murdari" de disperarea vietii care i-a adus la spital - poate ultima speranta - pentru a-si repara sanatatea sau pentru a o salva. Si m-am convins inca o data ca nu doar nebunii merg la psihiatru...

Medicul m-a privit curios apoi m-a intrebat; "Totusi nu sunt si clipe care sa va influenteze pozitiv?!". Da, din cand in cand, i-am raspuns, ca la scoala, cand se intorc olimpicii cu aurul de gat de la Olimpiade si ma intristeaza ca acasa la aeroport, copiii, elevii sunt asteptati de parinti si de catre un profesor. Am clipe de bucurie si de mandrie cand, in lume, se ridica pe cel mai inalt catarg tricolorul si se intoneaza, pentru asistenta in picioare, imnul Romaniei! Ma impresioneaza pana la mandrie copilareasca, cand se intorc cercetatorii nostri de la marile Congrese de Inventica, 50 de medalii de aur din 60 de inventii prezentate. dar ma intristeaza pentru ca totul ramane doar un eveniment de presa?!

Si daca ar fi sa faceti un apel catre semenii dumneavoastra ce le-ati spune? Le-as spune sa salveze viata, sa salveze specia umana. Salvati Terra inainte de a fi prea tarziu, pentru a nu continua, in nesabuinta noastra, sa ranim si mai grav Natura! Domnule doctor cand ma vindec de toate acestea promit ca va fac o vizita poate, chiar in acest secol!

Medicul a zambit, ne-am stans mainile de parca plecam in armata si am iesit fara sa inteleg de ce totusi am fost la cabinetul pe a carei usa scria "Psihiatrie". Probabil dupa plecarea mea, medicul, si-a notat ca a aparut o noua specie de bolnavi care trebuie tratati cu mare atentie si ...urgent.

In acest context de ...nebunie, m-am apucat sa scriu un nou volum de SF in care am aparat cu pixul, cat am putut, Terra si oamenii ei de lumi care vin din Marele Univers sa ne invadeze!

 

Autor Ion Bălan 06 Noiembrie 2012, 12:29 IB
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate