Doi excroci de provincie ataca o casa de schimb valutar din capitala

De Ion Bălan 13 Septembrie 2012, 20:32 IB
Judecatorul: Apelul!
Grefierul: Inculpatii prezenti in boxa, patronul casei de schimb prezent, reprezentantul Garzii financiare din sector prezent. Prezenti si avocatii partilor.
Judecatorul: Atunci sa incepem audierile. Avocatul acuzarii are cuvantul.

Avocatul acuzarii: Domnule Judecator, onorata instanta, clientul meu a fost victima unei mari excrocherii, prin folosirea de identitati si atributiuni profesionale false, ale celor doua persoane care se afla in boxa acuzatilor in stare de arest.
Judecatorul: Avocatul inculpatilor?
Avocatul inculpatilor: Domnule judecator, rog onorata instanta sa aiba in vedere usurinta cu care patronul casei de schimb valutar a pus la dispozitia clientilor mei toate documentele de schimb facute si a permis si o perchezitie in seif fara sa solicite, cum era si normal, documente de identitate si delegatia de control. De ce? Pentru ca patronul casei de schimb nu avea datele de schimb aparute la zi plus o suma de 100.000 Euro in seif fara sa poata justifica provenienta. De asemenea, domnule judecator, clientii mei au intocmit un proces verbal de control si ridicare a sumei de 100.000 Euro pe care l-au semnat.
Judecatorul: Un proces verbal fals semnat in fals.
Avocatul inculpatilor: Domnule judecator, va rog sa se retina amabilitatea cu care clientii mei si-au tratat asa zisa victima - patronul casei de schimb. La plecare au facut schimb de carti de vizita si l-au invitat pe patron la Garda Financiara pentru a lamuri situatia celor 100.000 de Euro.
Judecatorul: Arestatii au ceva de spus?
Ea: Domnule judecator, la o cafea cu partenerul meu din boxa am pus un pariu ca daca mergem in control la o unitate de mici proportii, nu hypermarket-uri si spunem ca am venit in control de la Garda Financiara, pentru un sondaj si solicitam sprijinul pentru ca ne grabim sa ajungem la o sedinta de analiza la sediu, nu ne cere nimeni delegatie, documente de identitate si sunt bucurosi si cooperanti pentru ca ne grabim. Am ales o casa de schimb valutar, cu un patron strain, dintr-o zona cu afaceri cu bani in care evidenta nu prea se tine normal.
Judecatorul: A fost un pariu castigat, dar de ce ati confiscat 100000 de Euro si dumneata te-ai costumat in doliu?
Ea: Ca sa creiem compasiune si credibilitate, domnule judecator, dar am vrut sa ducem banii la sediul Garzii Financiare, sa le povestim despre gluma noastra, care s-a verificat exact cum am presupus si le sugeram sa verifice atent provenienta celor 100.000 Euro gasiti in seif fara acte de justificare.
Judecatorul: Si de ce n-ati mers la sediul Garzii Financiare?
Ea: Domnule judecator, dupa ce am consumat pariul la un restaurant de cinci stele ne-am gandit: credulitatea si neregulile patronului casei de schimb merita totusi 100.000 de Euro.
Judecatorul: Da, este un punct de vedere, dar am si eu unul cu ani de inchisoare pentru furt calificat! Domnule avocat apropiati-va: ofer pentru clientul dumneavoastra mai multe fotocopii developate dupa imaginile camerelor de luat vederi instalate in casa de schimb. Valoarea fotocopiilor va fi adaugata la cheltuielile de judecata ale clientilor dumneavoastra! Instanta ramane in pronuntare.


Pastila mica:
S-a infiintat „Partidul Prostilor”! Primii membri fondatori cei doi „eroi” care au luat masa la un restaurant de cinci stele  dupa o „gluma de 100.000 Euro” si ani de puscarie.

 

Autor Ion Bălan 13 Septembrie 2012, 20:32 IB
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate