Cine nu se preda?!

De Ion Bălan 12 Iunie 2012, 14:00 IB
Judecatorul: Urmatoarea cauza!
Grefierul: Atac armat la o banca. Partile sunt prezente.
Judecatorul: Domnule procuror...

Procurorul: Inculpatul a comis un jaf armat la o banca din cartier insusindu-si prin amenintare cu un pistol suma de 100.000 lei si 5000 de Euro. A profitat de ora de pauza din activitatea bancii si de lipsa pazei, care servea masa intr-o camera izolata. Deci jaf armat classic! Solicit pedeapsa maxima prevazuta de legea penala in materie.
Judecatorul: Multumesc domnule procuror. Arestat,de ce ai atacat banca?
Arestatul: Domnule judecator,sunt somer de mai multi ani, motiv pentru care m-am hotarat sa ma imprumut de la banca,dar am fost refuzat pe motiv ca sunt somer! Atunci am hotarat sa ma imprumut de banii de care aveam nevoie de la o banca pentru a incepe o afacere legala si cinstita.
Avocatul: Domnule judecator,clientul meu a folosit un pistol jucarie si l-a aratat, n-a amenintat-o pe  casierita, doar ca sa nu tipe. Dupa ce a luat banii oferiti de casiera,retineti domnule judecator, oferiti de catre casiera, suma pentru care clientul meu, o persoana onorabila, a lasat o chitanta cu care sa se justifice casiera.
Domule judecator,clientul meu se jura in fata dumneavostra pe Biblie,ca primele salarii le va dona bancii pentru a acoperi suma luata cu imprumut si dobanda aferenta pentru ca sa nu intre banca in faliment. Deci n-a fost jaf ci imprumut,ce-i drept cam atipic,dar ce nu-i atipic in ziua de azi? Cer scuze, dar vad si pe fata dumneavoastra clipe de indoiala ca arestatul, adica clientul meu, a comis un jaf armat.
Deci solicit clementa pentru un tanar somer dispus sa restituie suma luata de la banca sub amenintarea falsa cu un pistol jucarie.
Judecatorul: Ce meserie are clientul dumneavoastra?
Avocatul: Nu este inca calificat intr-o meserie cu caracter permanent…
Judecatorul: Atunci o sa aiba timp ca in atelierele penitenciarului sa se califice intr-o meserie cu caracter permanent si o calificare serioasa in cazul clientului dumneavoastra se face foarte bine in trei ani!

Pastila mica: Nu ataca o banca cu un pistol jucarie, va crede lumea ca ai dat in mintea copiilor!

 

Autor Ion Bălan 12 Iunie 2012, 14:00 IB
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate