Ziua Muzeelor sărbătorită la Muzeul Ianca

De A.Frangu 20 Mai 2016, 23:30 Ianca

muzeu IancaLa Muzeul din Ianca Ziua muzeelor va fi dedicată împlinirii a 150 de ani de când Principele Carol I a depus jurământul de credință față de țară. Activitățile se vor desfășura în sala de conferințe a muzeului, la Casa țărănească - casă muzeu, la secția de aviație și va fi vizionată expoziția ”Valori cultural-istorice ale orașului Ianca”.

Activitățile se vor desfășura după următorul program comunicat de Muzeul Ianca:

a) Actiuni la sala de conferințe a muzeului:
La împlinirea, la 10 mai a.c., a 150 de ani de când a fost adus ca principe și apoi ca prim rege al României, Carol I, vor fi prezentate cu retroproiectorul imagini foto privind contribuția regalității la crearea României moderne, la construcția societății civile, politice, economiei și culturii noastre. Va fi prezentată vizitatorilor donația Casei Regale acordată muzeului Ianca, iar prin proiecție va fi prezentată vizita A.S. Principele Radu în localitate.
Vor fi prezentate, de asemenea, aspecte din vizitele efectuate la Palatul Elisabeta și de la manifestările organizate la Castelul Peleș pe 10 mai 2016 unde au participat 19 colaboratori ai muzeului.

b) Alte activități:
Se va organiza ziua porților deschise și la Casa țărănească - Casa muzeu, la secția de aviație și la expozitia ”Valori cultural-istorice ale orașului Ianca".

 

Autor A.Frangu 20 Mai 2016, 23:30 Ianca
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii