Ianca: Activitati de promovare a profesiei de politist

De Redactia 09 Mai 2013, 18:40 Ianca
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila - Serviciul Resurse Umane, Poliţia Oraşului Ianca şi compartimentul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii - au desfăşurat activităţi de promovare a profesiei de poliţist, de informare a participanţilor cu privire la oferta educaţională pentru înscrierile candidaţilor din acest an.

Poliţişti de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila au participat miercuri, 8.05.2013, organizând un stand la Bursa Locurilor de Muncă, la Casa de Cultură din oraşul Ianca.

Manifestarea a avut ca scop prezentarea ofertelor educaţionale şi ocupaţionale de către specialiştii MMFPS - Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, MApN - Centrul Militar Judeţean Brăila, MAI - Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Brăila.
  
La activitate au participat şi reprezentanţi ai Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Brăila şi ai Fundaţiei Muncă şi Prosperitate Brăila,  precum şi  directorii unor societăţi comerciale de la nivel local.

Astfel, tinerilor le-au fost prezentate numărul de locuri din acest an la adminterea în unităţile de învăţământ ale MAI, dacă doresc o carieră în această meserie:
1. Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza”- Bucureşti, Aleea Privighetorilor, nr. 1 A, sector 1,  telefon 021/317.55.2,  fax 021/317.55.17, www.academiadepolitie.ro, e-mail: secretar@academiadepolitie.ro:
-  200 locuri  la specializările „Drept” şi „Ordine şi siguranţă publică”:
-  25 de locuri - „Drept”, din care 5 locuri pentru minorităţi (2 romi, 2 maghiari, 1 alte minorităţi);
- 175 de locuri - „Ordine şi siguranţă publică”, din care 10 locuri pentru minorităţi (4 romi,4 maghiari, 2 alte minorităţi);

2. Şcoala de Agenţi de Poliţie „Vasile Lascăr”- Câmpina, Bulevardul Carol I, nr. 145, judeţul Prahova, telefon 0244/33.62.51,  fax 0244/33.62.52, www.scoalapolitie.ro, e-mail: campina@scoalapolitie.ro:
- 300 de locuri, din care 5 pentru  minorităţi (3 romi, 2 alte minorităţi)

3. Şcoala de Agenţi de Poliţie „Septimiu Mureşan” Cluj-Napoca, Str. Corneliu Coposu, nr. 89-91, judeţul Cluj, telefon 0264/43.97.72, fax: 0264/43.99.04, www.scoalapolcj.ro, e-mail: scoala.cluj@cj.politiaromana.ro:
- 150 de locuri, din care 5 pentru minorităţi (3 romi, 2 alte minorităţi).

Reprezentanţii poliţiei au prezentat tinerilor prezenţi la manifestare condiţiile legale de recrutare, după cum urmează:
• să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
• să cunoască limba română scris şi vorbit;
• să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
• să fie declaraţi „apt” din punct de vedere medical, fizic şi psihic; verificările privind starea de sănătate medicală, fizică şi psihică vor fi efectuate de structurile de specialitate ale Ministerului Afacerilor Interne;
• să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi în cursul anului în care participă la concurs;
• să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat; dovada absolvirii se face cu diploma sau cu adeverinţă din care să rezulte faptul că au susţinut şi promovat examenul de bacalaureat;
• să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
• să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
• să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică în ultimii 7 ani;
• nu au desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
• îndeplinesc condiţiile prevăzute la art. 10 alin (3) din Legea nr. 360/2002 privind Statutul poliţistului, cu modificările şi completările ulterioare.

Elevii din anii terminali, din cele două licee din oraşul Ianca, au fost interesaţi şi de condiţiile specifice, aplicabile în anii precedenţi, pe care trebuie să le îndeplinească pentru a fi eligibili în a opta pentru o carieră în poliţie.

Specialistul în resurse umane le-a explicat liceenilor faptul că media generală la purtare, obţinută în perioada studiilor liceale, trebuie să fie minim 8,00, dar şi în ce constă examenul de admitere într-una dintre şcolile de poliţie, le-au recomandat publicaţiile de teste pentru verificarea şi aprofundarea cunoştinţelor la materiile cerute pentru admiterea în unităţile de profil.

Tinerii au primit flyere cu informaţiile prezentate de poliţişti şi au avut posibilitatea de a viziona filme tematice cu activitatea poliţiei, deontologia acestei instituţii şi condiţiile de studiu din unităţile de învăţământ ale ministerului, materiale video realizate de specialiştii Direcţiei Informare şi Relaţii Publice din cadrul M.A.I.

 

Autor Redactia 09 Mai 2013, 18:40 Ianca
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate