Expozitie de pictura : Pe urmele maestrului Ion Gâta, organizata la Ianca

De Alexandrina Iordache 17 Februarie 2013, 15:26 Ianca


Vineri, 16 februarie, 2013, ora 11,00, la Casa de Cultura "Ion Theodorescu-Sion" din orasul Ianca, judetul Braila, a fost comemorat pictorul Ion Gâta. Evenimentul a cuprins si vernisajul expozitiei de pictura "Pe urmele maestrului Ion Gâta". Cele peste 40 de tablouri expuse, mai precis 43, au fost semnate de artistul plastic Ion Voineagu din Braila.

Elev al regretatului maestru pictor Vespasian Lungu, pictorul Ion Voineagu s-a nascut in comuna Visani, judetul Braila si inca de mic si-a descoperit pasiunea pentru desen. Mai tarziu, in timpul scolii, aceasta pasiune avea sa-i aduca si primele premii, recunoastere a talentului sau.

De o modestie dezarmanta, pictorul Ion Voineagu vorbeste putin despre dansul. Lasa tablourile sa vorbeasca, iar tablourile vorbesc cu prisosinta. Tablourile expuse, peisaje si flori, prin gingasia si cromatica florilor, ne-au bucurat privirea si ne-au adus primavara in suflet pentru cateva momente intr-o zi taioasa de februarie.

Mie, necunoscator in ale picturii, mi-au placut foarte mult tablourile expuse. Enumar, la intamplare, cateva din acestea: "Maci", "Trandafiri galbeni", "Albastrute in vaza", Setul anotimpuri care cuprinde patru peisaje: de toamna, de vara, de primavara si de iarna.

Frumusetea picturilor este scoasa in evidenta si de ramele alese cu gust. De altfel, dupa cum imi spunea sotia pictorului, prezenta impreuna cu fiul la vernisaj, de inramarea picturilor dansa se ocupa.

Pictorul Ion Voineagu are o galerie de arta pe str. Pictor Theodor Aman din Braila si o afacere de familie legata de pictura, cu inramari profesionale si decoratiuni interioare. Cei care vor sa vada aceste tablouri si multe altele semnate de pictorul Ion Voineagu gasesc informatiile necesare pe site-ul ARTELUX.

 

Autor Alexandrina Iordache 17 Februarie 2013, 15:26 Ianca
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate