95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România sarbatoriti la Ianca

De Frimu Ghinea 28 Martie 2013, 13:37 Ianca
Astăzi în Sala de conferințe a Muzeului din Ianca s-au sărbătorit “95 de ani de la Unirea Basarabiei cu România”. Evenimentul a fost deschis de domnul profesor Ion M. Bărbuceanu care a prezentat succint importanța zilei de 27 martie 1918 în istoria poporului român.În continuare au fost proiectate imagini video din trei regiuni geografice din Republica Moldova de astăzi, prezentare realizată de elevii de peste Prut care studiază la Liceul Teoretic “C. Angelescu” din Ianca.

În final, elevi din clasele a IV-a A și B din cadrul unități de învățământ menționate, coordonați de învățătoarea Mirela Chiriță au prezentat un scurt program artistic dedicat acestei zile cu o importantă încărcătură istorică.


   
Tineri din Clubul pentru Democrație din Liceul Teoretic “C. Angelescu” coordonați de dna. profesor Dănăilă Mihaela Carmen, membri ai Asociației Pro Democrația din Brăila și din Ianca, părinți ai elevilor din clasele primare, pensionari și cadre militare în rezervă și retragere au fost prezenți la această manifestare organizată de Asociația cultural-istorică “Muzeul”.


 

Autor Frimu Ghinea 28 Martie 2013, 13:37 Ianca
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate