Ţiglina XCO – Primul concurs de MTB urban la Galaţi

De Frimu Ghinea 23 Iunie 2017, 08:16 Galati

Asociaţia Mausi îi invită pe toţi cei care îndrăgesc ciclismul la „Ţiglina XCO”, primul concurs de MTB urban din municipiul Galaţi, care va avea loc în data de 2 iulie 2017, începând cu ora 10.00, în Valea Ţiglinei.

Ţiglina XCO este o competitie de ciclism montan cross country olimpic, care se vadesfăşura în municipiul Galaţi, în Valea Ţiglinei, pe mai multe ture pe un traseu scurt ce va avea aproximativ 5 km. Traseul va fi marcat pe toata distanța, are o zonă de alimentare, arbitri, o zona de start/finish, este asistat de salvare, patrulat de oficialii competiției, echipe de fotografi și cameramani, spectator și suporteri. Evenimentul are si o component nobilă: STRÂNGERE DE FONDURI PENTRU CONTINUAREA AMENAJĂRII PARCULUI TIGLINA BIKE AND TRAIL (30% din taxa de participare va fi colectata pentru continuarea lucrarilor de amenajare si intretinere ale Parcului Tiglina Bike and Trail), deoarece împreună cu Primaria Municipiului Galați, voluntari din asociațiile Mausi, BikeWorks, Mecanturist, Albatros, Fundația Comunitară Galați, Clubul de Ciclism Galați, oameni din mediul de afaceri gălățean (MercoInstal Construct, Prodconfort, Mausbike) s-au dus campanii solicitante de ecologizare și toaletare pentru pregătirea terenului de concurs, iar promovarea păduricii din Valea Țiglinei, care se dorește a fi un parc dedicate mișcării in aer liber, atât al cicliștilor, cât și al alergătorilor, reprezintă un important obiectiv pentru organizatori.

Până atunci trebuie să stiţi că inscrierile online la concurs se fac la adresa http://tiglinaxco.mausbike.ro/tiglinaxco/2017/06/12/inscrieri/ si se încheie miercuri, 28 iunie 2017, iar taxa de participare la concurs pentru o persoană este de 90 de lei, aceeaşi indiferent de categorie – amatory nervoşi (inclusive participanţi legitimaţi la FRC) şi amatori relaxaţi. Exista posibilitatea efectuari platii si la fața locului, dar taxa va fi de 120 lei de lei de persoană.

“Tiglina XCO se dorește a deveni un eveniment emblematic al orașului Galați care sa aducă la start sportivi de talie națională și internațională, ținta noastră fiind înscrierea lui în calendarul competițional al Federației Române de Ciclismși al UCI (Uniunea Ciclista Internațională). Acest eveniment va fi totodată și ”panglica tăiată” pentru Tiglina Bike and Trail Park, un parc dedicat practicării sportului in aer liber, la care lucrăm de 2 ani de zile”, a afirmat Cristian Mircioi, organizator şi membru al Asociaţiei Mausi.

Premiile pentru câştigători sunt consistente, iar în cadrul tombolei care se va organiza va putea fi câştigată o bicicletă MTB performantă învaloare de 5.000 de lei, dar şi 50 de piese sau accesorii pentru-biciclete, fondul total al premiilor fiind de cca. 20.000 lei. Pentru alte detalii, cei interesaţi pot accesa siteul oficial al concursului la adresa http://tiglinaxco.mausbike.ro/tiglinaxco/. Concursul este organizat de Asociația Mausi și susținut de Mausbike. Sponsori principali ai evenimentului sunt MausBike şi Primăria Municipiului Galaţi. Concursul se desfăşoară încadrul programului Zilele Dunării. organizat de PrimăriaGalaţi.

 

Autor Frimu Ghinea 23 Iunie 2017, 08:16 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii