PMP Galați cere eliminarea taxei locale pentru ecarisaj și a celor pentru pentru apa meteorică și pentru canalizare

De Redactia 29 Martie 2018, 10:10 Galati

Partidul Mișcarea Populară, prin consilierii săi locali, doamnele Oana Claudia Iurescu și Nicoleta Badiu, a depus în Consiliul Local al Municipiului Galați două proiecte de hotărâre pentru eliminarea unor taxe locale.

Astfel, in ceea ce privește taxa de ecarisaj constatam ca avem de a face cu dublă sau chiar triplă taxare, fiind plătită  o dată ca persoane fizice și a doua oară ca membri ai asociațiilor de proprietari. In cazul în care persoana și-a înregistrat și o firmă în apartament, taxa este percepută a treia oară, de această dată pe firmă. Totodată, cuantumul taxei variază în funcție de numărul de apartamente cuprinse în asociație, cetățenii din asociațiile mari plătind mai puțin decât cei din asociațiile cu un număr mai mic de membri.

Taxa de ecarisaj este inclusă abuziv în cheltuielile de întreținere ale asociațiilor, ori aceasta a fost gândită și așezată ca o taxă aferentă proprietății, nu ca o cheltuială cu un serviciu de care
beneficiază proprietarul.

Deși taxa a fost destinată creării sursei de finanțare pentru achiziționării de utilaje și echipamente de ecarisaj și pentru construirea de adăposturi și padocuri pentru animale, aceste investiții nu au fost
făcute, iar campaniile de sterilizare nu-și arată rezultatul în diminuarea numărului de animale fără stăpân.

Constatând că taxa de ecarisaj nu este corect așezată, că nu este corect percepută și iar fondurile astfel obținute nu sunt cheltuite în scopul solicitat, consilierii PMP cer eliminarea acesteia.

În ceea ce privește taxa pentru apa meteorică și canalizare, adică a taxei pe care gălățenii o plătesc pentru apa de ploaie, constatăm că este doar un bir lipsit de sens și transparență în ceea ce privește metodologia de calcul.

Cuantumul acestei taxe nu este aplicat uniform, asociațiile de proprietari fiind silite să plătească inclusiv pentru apa care plouă pe trotuarele din jurul blocurilor. În ceea ce privește componenta de canalizare, constatăm că taxa diferă în funcție de numărul de camere, nu în funcție de  consumul
efectiv de apă ce finalmente se va scurge în canalele orașului.

Prin modul în care a fost așezată și prin metodologia de calcul a acesteia, taxa pe apa de ploaie mărește aberant costul apei potabile și așa prea ridicat la Galați.

Nu în ultimul rând menționăm că această taxă a fost eliminată în zeci de localități din țară, sau chiar în județe întregi, fiind considerată abuzivă și ilegală.

Fiind incorect așezată și incorect calculată, consilierii PMP cer eliminarea taxei pentru apa meteorică și canalizare.

Cum în Galați nici nu plouă cu bani si nici câinii nu mai aleargă de mult cu covrigi în coadă, haideți sa nu taxăm oamenii pentru apa de ploaie și pentru colacii din cozile bietelor patrupede.

Biroul de presă al PMP Galați

 

Autor Redactia 29 Martie 2018, 10:10 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii