PMP face un apel către consilierii locali din Galați să nu valideze propunerile primarului Pucheanu!

De Redactia 26 Iulie 2018, 13:40 Galati

Prin propunerile făcute pentru ordinea de zi a ședinței Consiliului Local al municipiului Galați, primarul PSD Ionuț Pucheanu și-a dovedit încă o dată incompetența și ticăloșia. Fără să ofere explicații gălățenilor sau măcar presei, condamnă orașul la subdezvoltare.

PMP, prin vocea președintelui Cătălin Cristache, face un apel către toți consilierii locali de bună – credință și responsabili care iubesc Galațiul, indiferent de culoarea politică, să nu voteze punctele 26, 27, 35, 37, 38, 39, 40 de pe ordinea de zi. Sunt adevărate bombe cu efecte sociale și economice catastrofale pentru oraș:

1. Pucheanu și PSD bagă mâna în buzunarele gălățenilor ca să salveze muribunda societate de termoficare locală, Calorgal, în ciuda oricărei logici financiare. Mărește cu 5,4 milioane de lei capitalul social, știind foarte clar că acești bani vor fi luați de creditori, în condițiile în care toate conturile sunt, în acest moment, poprite. În loc să reorganizeze și să restructureze Calorgal, așa cum solicită compania care a realizat studiul pe care își bazează propunerea Pucheanu, primarul aruncă bani într-un hău fără fund, demonstrând din nou definiția nebuniei: face același lucru care s-a întâmplat cu Apaterm în trecut, dar își imaginează că rezultatele vor fi diferite.

Consilierii locali, indiferent de culoarea politică, să facă bine să înțeleagă că alocarea de fonduri suplimentare către Calorgal poate fi interpretată drept ajutor de stat, lucru interzis de Comisia Europeană.

2. PSD Galați și primarul Pucheanu abandonează proiectul extinderii și modernizării Talciocului. Pe lângă utilitatea existenței unui târg de săptămâna civilizat pe care gălățenii să-l poată folosi cu încredere, puțintelul la minte primar al Galațiului comite două erori semnificative:

a. Pe de o parte, anulează cu de la sine putere un proiect pentru care s-a realizat o licitație și pentru care se alocaseră fonduri la începutul anului. „În condițiile în care proiectul a fost bugetat, licitația este adjudecată, se poate foarte ușor lăsa cu un dosar penal sau, la nivel minimal, cu o descălecare a Curții de Conturi”, a declarat Cătălin Cristache.

b. Pe de altă parte, se încalcă prevederile contractului de împrumut de 100 de milioane de lei de la CEC Bank, proiectul Talciocului fiind prevăzut în lista obiectivelor ce urmau a fi realizate cu acești bani. „Este de maximum interes ce opinie juridică vor avea cei de la CEC Bank în condițiile în care, practic, banii care au fost împrumutați pentru anumite proiecte sunt deturnați după bunul plac al PSD”, a afirmat deputatul Cristache.

3.Rectificarea bugetară, în forma propusă de PSD, condamnă orașul la subdezvoltare și sărăcie. Dacă este aprobat, Galațiul devine singurul municipiu reședință de județ din țară în care peste 90% din buget merge către funcționarea administrației și a serviciilor publice, mai puțin de 10% ajungând la dezvoltare și investiții.

„Prin această rectificare bugetară, primarul Pucheanu vrea să mai aloce 103,3 milioane de lei pentru funcționarea propriului aparat administrativ sau pentru găurile negre reprezentate de Calorgal și Transurb”, a avertizat șeful PMP, Cătălin Cristache.

Din cele 103 milioane de lei, 10,5 milioane de lei merg direct către suplimentarea plății salariilor din primărie, după creșterile de anul acesta și angajărilor tuturor piloșilor cu carnet de partid roșu. 21,7 milioane de lei merg către muribunda Transurb, pe care nu ar vrea cu niciun chip să o restructureze. 6 milioane de lei în plus merg către panseluțe. 5 milioane de lei în plus ajung la Clubul Sportiv Municipal Galați (în condițiile în care, în țară, DNA a făcut nenumărate dosare penale pe numele primarilor care dădeau bani direct către cluburi sportive). 5 milioane în plus merg către achiziționarea de combustibili, că doar mașinile primăriei trebuie să umble de dimineață până seara ca să plimbe posterioarele PSD-iștilor. De asemenea, 5,4 milioane de lei sunt adăugați la cheltuielile cu asistența socială. Pentru investiții, se alocă doar 7,1 milioane de lei. Deci, pe fondul creșterii cheltuielilor, procentul alocat dezvoltării este din ce în ce mai mic: sub 10% din bugetul total.

4.PSD – ALDE își mai numesc niște incompetenți cu carnet de partid în funcții importante de unde să sugă banul public. Absolut toți cei care sunt propuși să ocupe fotolii în Adunarea Generală a Acționarilor Transurb, în Consiliul Director al Fundației "Sportul Gălățean" și în Consiliul de Administrație al Clubului Sportiv Municipal Galați au carnet de partid fie la PSD, fie la ALDE. Vorbim de niște sinecuriști incompetenți și fără coloană vertebrală care vor să sugă din și așa puținele resurse financiare pe care le are orașul.

„Fac un apel public către toți consilierii locali din Galați să lase la o parte liniile de demarcație politică și să se gândească, întâi de toate, la oraș și la gălățeni. Dacă vor gândi cu capul lor și mai au o fărâmă de iubire pentru oamenii care i-au trimis în Consiliul Local, pot evita prăpastia spre care Pucheanu îndreaptă orașul. Trebuie doar să dea dovadă de responsabilitate”, a concluzionat Cătălin Cristache, președintele PMP.

Biroul de presă al PMP Galați

 

 

Autor Redactia 26 Iulie 2018, 13:40 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii