Partidul Mișcarea Populară deschide procesul de selecție a celor din rândul cărora se va desemna candidatul partidului pentru primăria municipiului Galați

De Redactia 04 Decembrie 2018, 12:01 Galati

Începând din 5 decembrie 2018, filiala Galați a Partidului Mișcarea Populară deschide procesul de selecție a celor din rândul cărora se va desemna candidatul partidului pentru primăria municipiului Galați, într-un proiect de democrație participativă la care invităm întreaga comunitate gălățeană, proiect pe care l-am intitulat simbolic „ÎMPREUNĂ”

Va fi o atât o competiție internă în care candidații vor trebui să dobândească susținerea membrilor organizației noastre, dar și o dezbatere în care gălățenii, deopotrivă cu membrii partidului, vor fi invitați să se implice direct, urmând ca la finalul acestei campanii de selecție să le fie solicitat punctul de vedere și susținerea pentru unul sau altul dintre candidați.

Partidul Mișcarea Populară rămâne un proiect deschis, dedicat tuturor acelora care doresc să își asume un rol politic activ în comunitatea noastră, între criteriile de selecție a viitorilor candidați nefiind menționată vechimea în partid, ci numai criteriile de integritate morală și profesională prevăzute de statutul partidului.

Considerăm că ceea ce ne aduce și ne ține împreună nu sunt privilegiile, ci valorile comune, spiritul comunitar activ și dorința de a repune Galațiul în rândul orașelor dezirabile, cu un nivel de trai decent și cu perspective reale de dezvoltare. Un astfel de proces de selecție a candidatului la funcția de Primar al Galațiului este în sine o cale de a deschide politica către cetățeni, de a le oferi posibilitatea imediată de a se implica și de a candida, desființând astfel autoproclamatul concept de „clasă politică”.

Rămânem astfel consecvenți misiunii pe care ne-am asumat-o în urmă cu cinci ani, aceea de a aduce în politică oameni noi, nu dintre „noi”, membrii unor grupuri restrânse de interese, ci dintre noi, gălățenii.

„Clasă” sau „castă” privilegiată, cei care stăpânesc Galațiul de 28 de ani declară arogant că „vor rămâne la conducerea primăriei pentru multă vreme de-acum încolo”. Avem convingerea că prin efortul membrilor noștri și cu ajutorul comunităților în care trăim fiecare, îi vom ajuta să mai reducă și din termenul pe care și-l propun, dar și din aroganța de care dau dovadă.

Invităm așadar gălățenii să ni se alăture în acest proiect democratic deschis, având convingerea că numai împreună cu ei putem aduce la viață orașul, la acea viață pe care ne-o dorim cu toți iar astăzi, pentru a o dobândii, o căutăm oriunde, numai în Galați nu.

De această dată, vom alege ÎMPREUNĂ!

deputat Cătălin Cristache
Președinte al Filialei PMP - Galați

 

 

Autor Redactia 04 Decembrie 2018, 12:01 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii