Iulia Hîrleșteanu noua șefă a Organizației de Femei PMP Galați

De Frimu Ghinea 22 Octombrie 2018, 08:54 Galati

Duminică, 21 octombrie 2018, Conferința Județeană a Organizației de Femei a Partidului Mișcarea Populară – Filiala Galați s-a întrunit pentru a-și alege forul de conducere pentru următorii 4 ani. Au fost prezenți 256 de delegați ai organizațiilor locale de femei, din cei 260 de delegați desemnați.

In funcția de președinte al Organizației de Femei a Partidului Mișcarea Populară - Galați, a fost aleasă doamna Iulia Hîrleșteanu, acesta obținând 248 de voturi din totalul voturilor exprimate.

Din Consiliului Executiv al Organizației de Femei vor face parte și Cristina Constandachi ce va îndeplini atribuțiile funcției de secretar general, iar vicepreședinți ai organizației vor fi doamnele Alisa Adriana Boghițoiu, Antoaneta Crudu, Cerasela Ionela Zeca, Daniela Ene, Iulia Oancea-Iorga, Liliana Niculescu, Loredana Onea și Valeria Olimpia Lovin.

La lucrările Conferinței Județene au participat în calitate de invitați, domnul Eugen Tomac, președinte al Partidului Mișcarea Populară și Cătălina Bozianu, președinte al Organizației Naționale de Femei a Partidului Mișcarea Populară.

„Am început acest proiect acum cinci ani, plecând de la un om și o idee. Iată că, după cinci ani, PMP are la Galați mai bine de cinci mii de membri, din care mai bine de jumătate sunt femei. O dovadă a importanței pe care o dăm femeilor este faptul că în municipiul Galați, în Consiliul Local, suntem reprezentați de două doamne și nu greșesc cu nimic dacă spun că sunt cele mai puternice opozante ale alianței PSD-UNPR-ALDE. Vă mulțumesc pentru că sunteți alături de noi și vă doresc succes”, a declarat domnul Cătălin Cristache, președinte al Filialei Galați a Partidului Mișcarea Populară.

„Echipa pe care o construim astăzi este echipa care ne va aduce victoriile viitoare. Este o echipă cu femei puternice și bine pregătite profesional, pentru care politica nu este doar o provocare ci certitudinea asigurării unui viitor pentru comunitatea din car fac parte, așa cum fiecare o fac în propriile familii. Sunt femei implicate în administrația locală, reprezentante ale mediului de afaceri sau membri activi în proiecte sociale ale comunităților lor. Astăzi avem doar proiecte și gânduri bune. Peste doi ani, în 2020, sunt convinsă că rezultatele vor confirma valoarea echipe noastre. Funcția pentru care am fost aleasă astăzi mă onorează și mă obligă atât față de colegii care m-au ales, cât și față de toate gălățencele, cărora le promit că vor găsi un sprijin real în Organizația de Femei a Partidului Mișcarea Populară”, a declarat Iulia Hîrleșteanu, președintele ales al Organizației de Femei a Filialei PMP Galați.

„Modelul de femeie politician pe care ni-l propunem nu este Viorica Dăncilă, un prim-ministru total obedient, ci femeile ca dumneavoastră, capabile și pline de inițiativă, care câștigă alegeri și ajung în funcții publice datorită competenței lor (…)”, a subliniat președintele Organizației Naționale de Femei a Partidului Mișcarea Populară, doamna Cătălina Bozianu. ”Promovarea soluțiilor de creștere a gradului de protecție socială pentru copiii cu părinții plecați la muncă în străinătate va reprezenta o prioritate a organizației noastre, aceasta fiind, iată, reprezentată atât în politica locală cât și la nivel parlamentar, având astfel mijloace legislative și administrative pentru adoptarea unor astfel de măsuri. De asemenea, în proiectelor destinate exclusiv femeilor, pregătim o propunere legislativă prin care se instituie gratuitatea pentru toate analizele medicale pentru femeile însărcinate”, a mai declarat Cătălina Bozianu.

„Este bine să ne gândim că doamnele au avut și au un rol important în politică. Am văzut azi la Galați un optimism care mă încurajează să cred că suntem în continuare o forță politică autentică, care promovează valorile românești, care privește cu realism spre problemele societății și căutăm să le soluționăm împreună. România duce, din păcate, lipsă de conducători cu viziune și oameni însuflețiți de sentimente patriotice în acțiunile lor, ori astăzi, la Galați, exact astfel de oameni am văzut, într-o organizație de femei puternică și numeroasă. Vă doresc succes în tot ceea ce veți întreprinde și vă mulțumesc pentru tot ceea ce faceți pentru noi, pentru județul dumneavoastră și pentru țară”, a transmis în mesajul său participantelor la Conferință, președintele PMP, dl. Eugen Tomac.

 

 

Autor Frimu Ghinea 22 Octombrie 2018, 08:54 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii