Dar din dar cu tineri voluntari pentru tineri.40 de tineri au strâns peste 6000 lei servind ceai cald și împachetând cadouri de Crăciun, pentru educația altor tineri

De Frimu Ghinea 26 Decembrie 2018, 12:30 Galati

fundatia comunitara galati donatii

De pe 22 decembrie și până în Ajunul Crăciunului, 40 de voluntari, cu vârste cuprinse între 17 și 18 ani, au pus în mișcare evenimentul inițiat de Fundația Comunitară Galați, "DAR/CEAI făcut bine". Tinerii au servit ceai cald în pahare pictate manual chiar de ei și au împachetat cadouri, în două centre comerciale mari din oraș. La schimb, gălățenii au putut să afle povestea Fondului de burse și să doneze pentru educația de calitate a 17 tineri cu potențial.

Fondul de burse e un program al Fundației Comunitare care susține financiar și prin mentorare, 17 tineri cu povești care inspiră. Aceștia pun educația pe primul loc deşi vin din contexte socio-familiale cu un plus de încercări. Poveștile lor sunt diferite, dar ceea ce le aduce împreună e atitudinea "se poate, prin școală" în ciuda provocărilor de context.

Contribuțiile financiare pentru Fondul de Burse sunt adunate 100% din comunitate, de la companii și gălățeni filantropi. Suma de 6014,5 lei adunată de tinerii voluntari în cadrul campaniei "DAR/CEAI făcut bine” pentru program, va fi distribuită egal celor 17 bursieri până la finalul anului.

“Gălățenii au fost Moș Crăciun bun și au donat generos, din nou. Am avut o senzație de deja-vu al lui împreună, de conspirație a binelui. Totul începe de la comunitate.” Echipa FCG

“Mă bucur să văd tineri ajutând alți tineri.” Mihai Vasile, un gălățean donator

Fundația Comunitară Galați susține transformarea comunității, implicând resursele și potențialul uman local. Organizația aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a crea comunităţi în care să ne simţim că acasă.

 

 

Autor Frimu Ghinea 26 Decembrie 2018, 12:30 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii