FONDURI EUROPENE PENTRU REABILITAREA MUZEULUI ”CASA CUZA VODĂ”

De Mihai Vintilă 26 Octombrie 2017, 18:59 Galati

Consiliul Județean Galați, în calitate de beneficiar, anunță lansarea proiectului „CONSOLIDARE, RESTAURARE ȘI AMENAJARE MUZEUL ”CASA CUZA VODĂ” DIN GALAȚI”, o inițiativă ce urmărește impulsionarea dezvoltării locale prin conservarea, protejarea și valorificarea patrimoniului cultural și a identității culturale.

Cu un buget total de 2.669.239,77 lei din care 2.463.642,09 lei este finanţare nerambursabilă, proiectul urmărește atât reabilitarea și dotarea unui imobil de patrimoniu reprezentativ pentru cultura și istoria gălățeană - Casa Cuza Vodă - cât și promovarea turistică a acestuia ca mijloc de impulsionare a dezvoltării economice a județului.

Conferința de lansare oficială a proiectului va avea loc marți, 31 octombrie 2017, ora 10:00, la sediul Muzeului ”Casa Cuza Vodă” Galați, din strada A. I. Cuza nr. 80 și va oferi participanților date suplimentare despre proiect, activitățile realizate și rezultatele așteptate. La acest eveniment sunt așteptați să participe reprezentanții finanțatorului, ai instituțiilor și organizațiilor din domeniul culturii, educației sau cel economic, mass-media, dar și publicul larg.

Cu această ocazie, pe parcursul întregii zile, accesul va fi gratuit pentru toți vizitatorii Muzeului „Casa Cuza Vodă” și a celor două expoziții pe care acesta le găzduiește - „Arme albe și de foc” (sec XVIII-XX) și „Pe aici nu se trece! – Marele război în documente și obiecte de patrimoniu”.

Proiectul este finanţat din Programul Operaţional Regional 2014 - 2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban și conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiţii 5.1. – Conservarea, protejarea, promovarea și dezvoltarea patrimoniului natural și cultural. Autoritate de Management pentru acest Program este Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice și Fondurilor Europene, iar Agenţia pentru Dezvoltare Regională a Regiunii de Dezvoltare Sud-Est are calitatea de Organism Intermediar.

 

Autor Mihai Vintilă 26 Octombrie 2017, 18:59 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii