Expoziție pentru suflet și spirit: Ion și Cristi Radu într-un interesant tandem plastic

De Virgil Andronescu 21 Noiembrie 2017, 09:12 Galati

Vernisaj Galati

Au vernisat la Galați, în această seară, în Galeria de Artă Nicolae Mantu, artiștii brăileni Ion Radu și Cristi Radu.

Au vorbit despre artiști și lucrările acestora: Gheorghe Andreescu- muzeograf al Muzeului de Arta din Galați și vice-președinte al Uniunii Artiștilor Plastici Filiala Galați, și Ioan Tudor- prof.dr. la Facultatea de Arte din Galați.

Expoziția a fost făcută la inițiativa muzeografului Ghe. Andreescu. Tandemul tată-fiu ( Ion Radu-Cristi Radu ) a adus în fața publicului gălățean două tipuri de lucrări, acestea având rădăcină comuă, și anume: tablouri ( în ulei pe pânză ) ale lui Ion Radu reprezentând peisaje explozive pornite- ca manieră de lucru, din interior către exterior, și tablouri ale fiului acestuia ( ulei pe pânză și colaj ) lucrate de la suprafață către interior; cele din prima categorie adresându-se sufletului, iar celelalte mai mult spiritului.

Astfel, am văzut împletindu-se vasta experiență și sensibilitatea cu forța tinerească și spiritul neliniștit, căutător de noi sensuri plastice într-o expoziție de pictură care atinge sufletul sensibil, dar și spiritul dornic de a descoperi taine și mistere în culoare, în linii și în forme. Cei doi artiști brăileni au oferit publicului gălățean un sublim spectacol de lumină, culoare și subtile profunzimi plastice.

 

 

Autor Virgil Andronescu 21 Noiembrie 2017, 09:12 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii