Elevii și liceenii din Galați au fost câștigători la faza națională a concursului "Cu viața mea apăr viața"

De Frimu Ghinea 24 Iulie 2019, 20:51 Galati

concurs ISU Galati

La Deva a avut loc în perioada 15-18 iulie 2019 faza națională a concursului cercurilor tehnico-aplicative din școli. Au participat elevi din 20 de județe ALBA, ARGES, BRAILA, BIHOR, CARAS-SEVERIN, CALARASI, CLUJ, DAMBOVITA, DOLJ, GALATI, GORJ, ILFOV, HARGHITA, HUNEDOARA, NEAMT, OLT, SATU MARE, SUCEAVA, TIMIS și TULCEA.

Cei peste 130 de elevi de gimnaziu și liceu s-au întrecut în echipe mixte la două probe practice și una de test. Prima a constat în transportul unei victime cu targa pe distanța a 50 de metri iar a doua probă a fost de îndemânare și a impus parcurgerea unui traseu sinuos cumasca pe figură și cu vederea obturată. La această a doua probă concurentul a trebuit să se orienteze după recomandările unui coechipier. Proba de testare a conținut întrebări tip grilă având o tematică legată de domeniul prevenitii și a situațiilor de urgență.

Echipa Scolii Gimnaziale nr.3 din Galati formata din LUPU DANIELA, CODREANU MIHAITA, GHEORGHE LAVINIA, ANGHELUTA SILVIU coordonați de profesoara LAURA CONSTANTIN SIRBU a ocupat primul loc. Pe poziția a II-a s-a clasat echipa Scolii Gimnaziale Târnova din județul Caras-Severin iar pe locul trei echipa Colegiului National George Cosbuc Motru județul Gorj.

concurs ISU galati faza nationala 2019

La liceeni echipa Liceului Teoretic Emil Racovita din Galati, formata din Tigira Cosmina, Teliban Cosmin. Cretu Elena, Stefan Serban coordonați de profesorul Ionut Ivascu a obținut locul I, pe locul II s-a clasat Colegiul National George Cosbuc Motru județul Gorj iar locul IIIa revenit Colegiul Tehnic Energetic din Cluj.

Pe lângă concurs elevii și liceenii au vizitat ți obiective turistice din zonă iar manifestarea s-a încheiat cu un foc de tabără la poalele dealului Uroi.

Concursul a fost organizat de I.S.U. Hunedoara in colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta.

Primirea in Galați a avut loc în fața I.S.U Galați unde elevii și liceenii au fost întâmpinați de părinși și cu flori de oficialități iar Casian Crăciun, Arhiepiscopului Dunării de Jos, prezent la manifestare, a dăruit cruciulițe, cărți și a dat binecuvântarea sa.

 

 

Autor Frimu Ghinea 24 Iulie 2019, 20:51 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii