Deputat Cătălin Cristache: Primarul Municipiului Galați dorește să îi acorde o scutire de impozite de 134 de mii de euro vicepremierului Viorel Ștefan, șeful său politic

De Redactia 23 Noiembrie 2018, 08:55 Galati

Pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local al Municipiului Galați de  joi, 23 noiembrie 2018, la punctul 36, se regăsește o propunere a primarului PSD Ionuț Pucheanu prin care acesta dorește să acorde un ajutor de minimis firmei Navrom Centru de Afaceri, deținută de vicepremierul Viorel Ștefan. Conform expunerii de motive, se dorește „atragerea investitorilor locali și străini prin punerea la dispoziție a spațiilor din Parcul de Software” deținut de Viorel Ștefan.

„Primarul Ionuț Pucheanu reprezintă sluga perfectă a celor doi tartori din PSD Galați: europarlamentarul Dan Nica și vicepremierul Viorel Ștefan. Pucheanu nu are niciun fel de putere, fiind pus acolo doar pentru a sluji intereselor capilor grupării mafiote de la PSD Galați. Propunerea făcută Consiliului Local este ilegală și dovedește un conflict de interese major. În orice țară civilizată, apariția unui asemenea scandal ar trebui să aibă ca rezultat demisia primarului, dar și a vicepremierului”, declară președintele PMP Galați, deputatul Cătălin Cristache.

Cuantumul scutirilor de impozite prevăzut în hotărârea de consiliul local se ridică la 625 de mii de lei, reprezentând peste 134.000 de euro la cursul actual al Băncii Naționale. Defalcat, avem de-a face cu o scutire de impozit pe clădire de câte 275.752 de lei în 2019 și 2020. De asemenea, o scutire de impozit de 1.801 lei pentru terenul aferent clădirilor aparținând lui Viorel Ștefan. De remarcat faptul că, în document, doamna director de la Taxe și Impozite din cadrul Primăriei Galați, a subliniat în dreptul sumelor cuvântul „maxim”. (a se vedea în documentele atașate)

„Avem de-a face cu o hoție la drumul mare în favoarea lui Viorel Ștefan, care a supt incredibil de mulți bani din buzunarele gălățenilor. Nu este prima dată când se întâmplă asta. În aprilie 2017, același primar Pucheanu a acordat un ajutor de minimis în cuantum de 149.892 de lei aceleiași firme. Rețeta este veche, doar banii gălățenilor sunt noi”, afirmă deputatul Cristache.

Propunerea primarului Pucheanu este cu atât mai șocantă cu cât Municipiul Galați se confruntă cu o uriașă problemă socială generată de închiderea bruscă, fără vreo analiză, a sistemului centralizat de încălzire, lucru care a lăsat în frig mii de apartamente și zeci de instituții publice, printre care și 8 școli la care merg peste 3.500 de elevi.

„În condițiile în care nu sunt bani de căldură, copiii, profesorii și oamenii simpli fiind condamnați să se îmbolnăvească, tu, primarul Pucheanu, să dai bani pentru firma vicepremierului Viorel Ștefan trebuie să fii de-a dreptul inconștient sau o slugă absolută. Asta este rețeta corupției în PSD Galați”, a concluzionează deputatul Cătălin Cristache.

Deputat Cătălin Cristache,
Vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară

 

Autor Redactia 23 Noiembrie 2018, 08:55 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii