Cifrele Semimaraton-ului Galați la a VI-a ediție. 1325 de alergatori au strâns 60.065 de lei.Peste 2.500 de sustinatori. 12 de cauze comunitare gălățene

De Comunicat 23 Iulie 2019, 22:16 Galati

semimaraton Galati castigatorii 2019

Pe  2 iunie 2019 a avut loc cea de-a șasea ediție a Semimaraton Galați cel mai mare eveniment sportiv și filantropic din județ, organizat, ca în fiecare an, de Fundația Comunitară Galați.

Aflat la a șasea ediție, Semimaraton Galați a devenit un marcator al implicării în comunitate. Gălățeni de toate vârstele aleargă și donează pentru o cauză în care cred și îi motivează și pe alții să se implice într-o rețea a binelui care crește de la an la an.

Anul acesta, vor fi finanțate proiecte care vizează acordarea de burse pentru educație de calitate, autonomia și terapia copiilor speciali, îngrijirea câinilor comunitari, arta urbană, îngrijirea spațiilor verzi, mobilitate pentru persoanele cu dizabilități. Lista completă a celor 12 cauze poate fi găsită aici.

”Pentru noi, Semimaraton 2019 a fost cel mai important prilej de a ne face cunoscută cauza și de a contribui la dezvoltarea orașului împreună cu cei care rezonează cu noi ne-au susținut prin donații. Expunerea oferită de acest eveniment ne-a ajutat sa punem bazele unei comunități de voluntari care participă activ la fiecare acțiune pe care o inițiem” – Mihaela Alexandrescu, membru grup de inițiativa Grow Up Galați.

Timp de 6 ore, alergători de performanță sau începători, persoane cu dizabilități, antreprenori locali, seniori și copii au mișcat Galațiul pentru bine.

”M-am născut și trăit în Galați, nu mi-am dorit să trăiesc în altă parte, oricât am colindat prin lume. Participând la marile maratoane-New York, Paris, Tokyo, Monaco, Nagoya, Casablanca, etc, am visat întotdeauna la un eveniment de proporții comparabile la mine acasă. Ediția din acest an mi-a depășit toate așteptările, ați crescut frumos și veți mai crește ”, a spus Alina Gherasim - sportivă de performanță, ambasador și alergător pentru cauza – ”O cale de acces pentru Lăbuș”.

Suma totală strânsă care va reveni cauzelor din acest an este de 60.065 lei. Acești bani au fost adunați din taxele de participare, donațiile făcute online și în ziua evenimentului precum și procentajele venite din sponsorizări. 

Sumele alocate pe fiecare cauză în parte sunt:
Fundația Motivation România - 9617 lei
Asociatia Family Hope Autism Galati - 9145 lei
APCA Galati ( Asociatia de Sprijin pentru Parinti si Copiii cu Autism Galati) - 8426 lei
Asociatia Fantasticii Down Galati - 6637 lei
Grow UP Galati - 4932 lei
Asociatia Kavalkada - 4390 lei
Fundatia Comunitara Galati - 3932 lei
Asociatia pentru copii cu dizabilitati Ma Bucur de Viata - 3702 lei
Prieteni pentru Galati - 3460 lei
Asociatia Ajutati-l pe Labus - 2731 lei
Asociatia United Cristian Aid Bunul Samaritean - 1546 lei
Asociatia Pacientilor din Galati - 1547 lei

Conform Regulamentului de Participare, 60% din suma colectată din taxele de participare a revenit cauzelor, iar un procent 40% a fost  redirecționat către acoperirea costurilor de organizare și promovare ale evenimentului. Din sumele strânse din donații și sponsorizări, 90% din aceste sume au fost redirecționate către cauze, iar 10% au fost folosiți pentru acoperirea costurilor de organizare. Ultima zi de donații a fost 30.06.2019. 

Sponsorul principal al acestei ediții Semimaraton Galați a fost firma gălățeană Ramplast. Au mai fost alături de Semimaraton, în această ediție: Hervis, OneGym, Sensiblu, Lacon Electronic, Webhelp, Winmarkt, Glass Beauty House, aBeauty Clinique, Isostar, Biolectra, Vedra, Shopping City, Yves Rocher. 

 

 

Autor Comunicat 23 Iulie 2019, 22:16 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii