Cătălin Cristache (deputat PMP) : Primăria Galați este aproape de faliment

De Redactia 30 August 2018, 16:51 Galati

deviz primaria Galati

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PSD are o constantă: dezastru în ceea ce privește gestionarea finanțelor și a bugetelor atât la nivel național, cât și la nivel local. La Galați, în prima jumătate a anului, s-a încasat cu aproape 20% mai puțin decât prognoza. La început, se preconizaseră venituri de 285,8 milioane de lei și s-au realizat doar 233,4 milioane de lei. Vorbim de un minus fabulos de peste 52 de milioane de lei (aproximativ 11,3 milioane de euro).

Mai toate capitolele bugetare suferă de incapacitatea Primăriei de a obține banii pe care primarul și Consiliul Local dominat de PSD i-au previzionat în bugetul votat. Astfel, s-au prevăzut încasări de 129,2 milioane de lei din cotele defalcate din impozitul pe venit. Veniturile, pentru acest capitol, sunt însă doar de 75,6 milioane de lei. Impozitul din taxa pe clădiri pentru persoane fizice – s-au prognozat încasări de 22,6 milioane de lei. S-au încasat 12 milioane. Situația impozitului pe clădiri pentru persoane juridice e aproape identică – s-au prognozat încasări de 45,9 și s-au încasat 23,4 milioane de lei.

„Toate aceste cifre conduc la ideea că Primăria Galați este aproape de faliment. Practic, sunt toate șansele ca, din această toamnă, să nu se mai poată plăti facturile emise de diverșii furnizori de bunuri și servicii. Cu salariile nu este problemă, pentru că primarul PSD Ionuț Pucheanu a alocat, luna trecută, 10,5 milioane de lei în plus pentru plata veniturilor angajaților din Primărie. A făcut rectificarea înainte de a prezenta execuția bugetară, tocmai pentru ca membrii Consiliului Local să-i aprobe în orb sumele necesare pentru salarii”, a afirmat președintele filialei gălățene a PMP, Cătălin Cristache.

În condițiile în care veniturile sunt mult sub ce se dorea, în loc să taie de la capitolul cheltuieli administrative, primarul Pucheanu a preferat să reducă dramatic bugetul de investiții. Din cele 33,4 milioane de lei prevăzute pentru investiții (o sumă altfel infimă pentru necesarul unui oraș ca Galați), Pucheanu a cheltuit doar 15,1 milioane de lei.

„Galațiul, condus de 30 de ani de PSD, este condamnat la subdezvoltare și sărăcie. Este o strategie veche a lor de a-i menține pe oameni săraci și dependenți, pentru a le cumpăra, apoi, la alegeri votul”, a declarat Cristache.

Pentru a se vedea dovada despotismului de care dă dovadă primarul PSD din Galați, la aceeași ședință în care se propune aprobarea execuției bugetare, Ionuț Pucheanu dorește să se finanțeze și o investiție culturală. Vrea să aloce 42.000 de euro din banii gălățenilor pentru relocarea unei așa-zise statui care stă abandonată de 30 de ani pe faleza Dunării. Asta în condițiile în care localnicii au cerut de mai multe ori ca respectivul monument să fie îndepărtat de acolo pe motiv că este un morman de fiare vechi.

Investiția în relocarea monumentului este extrem de dubioasă pentru că suma prevăzută este maximul admis de lege pentru a nu se face licitație publică, ci pentru a se putea semna un contract de încredințare directă cu firma care aparține tatălui celui mai bun prieten al primarului.

 

Biroul de presă al PMP Galați
30 august 2018.

 

Autor Redactia 30 August 2018, 16:51 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii