Cătălin Cristache: „Am depus plângere penală împotriva lui Liviu Dragnea pentru afirmațiile mincinoase și iresponsabile făcute despre protestatarii anti-PSD de la Galați”

De Comunicat 14 Mai 2019, 20:02 Galati

Președintele PMP Galați, deputatul Cătălin Cristache, a luat decizia de a depune o plângere penală împotriva lui Liviu Nicolae Dragnea, președinte PSD și președinte al Camerei Deputaților, pentru comiterea de către acesta a infracțiunii de „comunicare de informații false”, prevăzută de articolul 404 din Codul Penal. Prin acțiunile sale, președintele Camerei Deputaților a purces nu numai la defăimarea și calomnierea oamenilor de bună-credință care au protestat în mod pașnic împotriva unui partid politic, conform drepturilor consfințite de Constituție, ci și la alimentarea unui climat de tensiune socială de natură să afecteze siguranța națională, instigând, practic, la comiterea de violențe.

„Galațiul este un județ condus de 30 de ani de PSD-iști. În frunte cu Dan Nica și Viorel Ștefan, PSD și-a bătut joc de Galați, transformându-l într-una dintre cele mai sărace zone ale Uniunii Europene. Există o strategie programatică a acestui partid de a-i ține pe oameni săraci și dependenți, pentru a le obține într-un final voturile. Acum, Liviu Dragnea nu vrea să ne mai lase nici măcar să protestăm împotriva unei Puteri abuzive, mințind cu bună știință despre cele întâmplate la Galați. În mod simbolic, ca participant la protestul anti-PSD de la Galați, am depus această plângere penală pentru a-i da ocazia lui Dragnea că eram bătăuși înarmați, drogați și mobilizați de SRI. Prin afirmațiile sale mincinoase și având în vedere statul de președinte al Camerei Deputaților, Liviu Dragnea a afectat siguranța națională, încercând să alimenteze conflictul social.”, a declarat președintele PMP Galați, deputatul Cătălin Cristache.

În emisiuni din zile succesive, la posturile TV Antena3 și RomâniaTv, Liviu Dragnea a afirmat despre protestatarii de la Galați și Iași că ar fi fost „bătăuși”, „drogați”, „securiști”, „oameni aflați la ordinul SRI”, „oameni care se comportă precum cămășile negre fasciste” etc. Genul acesta de limbaj venit dinspre a treia persoană în statul român, președintele Camerei Deputaților, denotă iresponsabilitate, afectând climatul social și încălcând dispozițiile legale în vigoare. În sprijinul acuzației sale, deputatul Cristache va lucra cu materialul clientului: va depune ca probe înregistrările emisiunilor TV în care Liviu Dragnea a făcut respectivele afirmații mincinoase.

„Nu pot să accept faptul că oameni de bună-credință, a căror singură <<vină>> este că își iubesc țara, județul și orașul sunt terfeliți în felul acesta de un om politic iresponsabil, care pare că își dorește să curgă sânge în România, în speranța că, din acest haos generat, va mai putea supraviețui politic. Ceea ce face Liviu Dragnea, de la înălțimea funcției de președinte al Camerei Deputaților, arată disponibilitatea acestuia de a da foc țării. Niciun om politic, indiferent pe ce funcție s-a cocoțat, nu și-a permis să vorbească așa despre români. Am coborât de la <<golanii>> lui Iliescu din Piața Universității la <<bătăușii, drogații și securiștii>> lui Dragnea. Este o coborâre din purgatoriu în infern pe care numai PSD putea să o ofere României europene”, a afirmat deputatul Cristache.

Articolul 404 din Codul definește infracțiunea de „comunicare de informații false”. Astfel, comunicarea sau răspândirea, prin orice mijloace, de știri, date sau informații false ori de documente falsificate, cunoscând caracterul fals al acestora, dacă prin aceasta se pune în pericol securitatea națională, se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani.

„Eu nu doresc ca Liviu Dragnea să ajungă la pușcărie în urma plângerii mele penale. Face pași grăbiți pe această direcție și fără ajutorul meu. Prin această plângere, vreau să le iau apărarea gălățenilor mei demni și cinstiți, care au înțeles pericolul uriaș în care se află România și au decis să-și facă auzite vocile. Sunt extrem de mândru de gălățeni și le sunt profund recunoscător pentru ceea ce au făcut sâmbătă, 11 mai”, a concluzionat deputatul Cătălin Cristache.

 

 

Autor Comunicat 14 Mai 2019, 20:02 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii