Ţiglina XCO 2017

De Frimu Ghinea 04 Iulie 2017, 16:42 Galati

Tiglina Race 2017

 

 

 

 

 

 

 

Aproximativ 150 de ciclişti s-au înscris la cursa de duminică, 2 iulie, la primul concurs de MTB urban din municipiul Galaţi - Ţiglina XCO –eveniment organizat de Asociaţia Mausi la care au asistat numeroşi spectatori care s-au bucurat, alături de concurenţi, de atmosfera specifică unei competiţii autentice de XCO şi au putut vedea cum pădurea din Valea Ţiglinei a fost transformată, prin munca organizatorilor şi voluntarilor, într-un adevărat parc sportiv.

Mai întâi, conform programului, primii care au pornit în cursă, de pe stadionul Dunărea, în aplauzele spectatorilor, au fost „amatorii relaxaţi” care au avut parte de un traseu provocator pe potecile înguste din Valea Ţiglinei, cu urcări şi coborâri din plin, printre copaci. Ulterior, în aceeaşi zonă, s-a dat startul amatorilor nervoşi pe un traseu diferit de cel al amatorilor relaxaţi, cu un grad sporit de dificultate, dar spectaculos, cu urcări şi coborâri mai lungi şi abrupte, cu rampe, săritori şi viraje foarte strânse.

În final, cei mai buni ciclişti, pe categorii, au urcat pe podium şi au fost premiaţi de organizatori, fiind organizată şi o tombolă în cadrul căreia au fost câştigate numeroase accesorii şi piese pentru biciclete, în timp ce o bicicletă performantă de MTB a ajuns în posesia celui mai norocos participant.

Evenimentul a avut şi o component nobilă: STRÂNGEREA DE FONDURI PENTRU CONTINUAREA AMENAJĂRII PARCULUI TIGLINA BIKE AND TRAIL, astfel încât30% din taxa de participare colectată va fi folosită pentru continuarea lucrărilor de amenajare şi întreţinere ale Parcului Ţiglina Bike and Trail.

„Spectacolul, distracția si fair-playul au fost cuvintele de ordine astăzi! Vremea a fost perfectă pentru o astfel de competiție, iar noi ne bucurăm ca am reușit să punem Galațiul pe harta ciclismului profesionist din România. Ediția cu numărul I a Tiglina XCO Race a ridicat standardele actuale ale concursurilor românești de profil, aliniind la start cei mai buni cicliști ai momentului atât din țară, cât și din străinătate și suntem siguri că următoarele o vor depași în anvergură, dată fiind experiența acumulată”, a afirmat Cristian Mircioi, organizator şi membru al Asociaţiei Mausi.

Concursul Ţiglina XCO a fost organizat de Asociația Mausi, în parteneriat cu Federaţia Română de Ciclism, Asociaţia Bike Works, Galtour-Dunărea, Asociaţia Beetle Bike, cronometraj.ro şi Asociaţia Club AlbatrosGalaţi. 

 

Autor Frimu Ghinea 04 Iulie 2017, 16:42 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii