Fundația Comunitară Galați lansează cea de-a doua ediție a Fondului Științescu

De Comunicat 23 Mai 2019, 18:19 Galati

Fundația Comunitară Galați


Pe 24 Mai 2019, Fundația Comunitară Galați lansează cea de-a doua ediție a Fondului Științescu și anunță apelul pentru înscriere proiecte. De asemenea, toți cei interesați sunt invitați să participe la discuții, în cadrul unui eveniment de lansare, pe data de 24 Mai, la orele 16, Club ArcelorMittal, unde se va prezenta procesul de aplicare și evaluare și ghidul de finanțare.

Sunt încurajați să aplice: organizațiile non-guvernamentale (inclusiv asociații și ligi studențești, asociații de părinți, asociații ale școlii), grupurile de inițiativă, profesorii, elevii, studenții și orice persoană care este pasionată de științe.

Sunt așteptate proiecte:

creative și inovative
interdisciplinare
care implică activ elevii în proiectele desfășurate și, ideal și în echipa de proiect care dezvoltă abilități practice elevilor mai degrabă decât transmiterea de informații. Valoarea unui proiect pentru unul din obiectele de studiu poate fi între 5.000 și 10.000 lei. Proiectele interdisciplinareprimesc puncte suplimentare în evaluare și un buget suplimentar (multiplu de 5.000, în funcție de numărul disciplinelor implicate și de valoarea totală a Fondului).

Valoarea totală a Fondului Științescu Galați va fi anunțată odată cu proiectele câștigătoare.

În perioada 24 Mai - 10 Iunie sunt așteptate ideile de proiecte, iar pentru cele mai bune idei de proiect , se vor oferi consultații pentru aplicația completă ( 11 iunie - 31 iulie ). Mai multe detalii sunt disponibile pe: https://galati.stiintescu.ro/

Fondul Științescu Galați este implementat de Fundația Comunitară Galați împreună cu partenerii săi locali și în parteneriat cuRomanian-American Foundation, care va dubla suma strânsă din comunitate, în limita a 12.000$. DAMEN își continuă sprijinul financiar pentru Fondul Stiințescu, contribuind în calitate de Partener PLATINUM, alături de CRIOMEC, partener BRONZE.

Fondul disponibil în prima ediție Științescu a fost de 76.000 RON, din care s-au finanțat 9 proiecte, în funcție de bugetul solicitat de aplicanți.

Fundația Comunitară Galați Susține transformarea comunității prin implicarea potențialului uman și a resurselor locale. Organizația aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a crea comunități în care să ne simțim ca acasă. În cei 4 ani de la înființare, a finanțat zeci de proiecte/burse și a pus în mișcare Galațiul generos, prin programe precum "Semimaraton", "Fondul de Burse" sau "8 ore peste program".

 

 

Autor Comunicat 23 Mai 2019, 18:19 Galati
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii