Vânătoare ilegală de mistreți în județul Brăila

De Redactia 28 Ianuarie 2016, 23:34 Fapt divers

Polițiștii din Brăila au ridicat cinci arme de foc si un porc mistret împuscat, de la trei bărbați care ar fi vânat fără autorizație într-un fond de vânătoare.

La data de 27 ianuarie a.c., polițiștii Postului de Poliție Comunală Șuțești, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brăila, în timp ce efectuau serviciul de patrulare, pe DJ 221, între localitățile Șuțești și Constantinești, au observat două autoturisme, pe câmp, în zona unui canton.

Efectuând verificări în teren, polițiștii au găsit abandonat un porc mistreț împușcat și urmele lăsate pe zăpadă de anvelopele unui autoturism.

Cercetările au fost preluate de polițiștii specializați în arme, explozivi și substanțe periculoase, care l-au identificat pe conducătorul unuia dintre autoturisme, un bărbat, de 49 de ani, din Brăila, iar pe bancheta din spate au găsit o armă de vânătoare și un încărcător cu 4 cartușe cu glonț, nepercutate.

Polițiștii au mai descoperit în pădure un observator pentru vânători, iar în interiorul acestuia, un tub cartuș cu capsa percutată, și locul unde a fost împușcat porcul mistreț.

Cel în cauză a prezentat o autorizație valabilă pe alt fond cinegetic, fiind deținător legal de armă de vânătoare. De asemenea, de la domiciliul acestuia, polițiștii au mai ridicat o armă de vânătoare, deținută legal.

În celălalt autoturism s-a stabilit că se aflaseră doi bărbați, de 39 si 52 de ani, ambii din comună Movila Miresii, despre care s-a stabilit că sunt deținători legali de arme de vânătoare și că ar fi transportat vânatul braconat, abandonându-l când au văzut echipajul de poliție.

De asemenea, de la domiciliile acestora au fost ridicate alte 3 arme de vânătoare.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de vânătoare pe un alt fond cinegetic decât cel pe care vânătorul este autorizat să vâneze, transportul vânatului dobândit din braconaj și uz de armă letală fără drept.

Cele cinci arme de vânătoare și permisele de vânătoare ale bărbaților au fost ridicate, iar autoturismele au fost indisponibilizate, în vederea continuării cercetărilor.

comunicat IGPR

 

Autor Redactia 28 Ianuarie 2016, 23:34 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii