Unelte de pescuit confiscate de poliţiştii brăileni

De IPJ Braila 23 Ianuarie 2017, 11:06 Fapt divers

La data de 20 ianuarie a.c., poliţişti din cadrul Postului de Poliție Transporturi Navale Brăila, împreună cu cei din cadrul Postului de Poliție Transporturi Navale Mineralier, au desfășurat o acţiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol.

Cu această ocazie, au fost identificate 17 plase de pescuit din fir textil, nylon multifilar și nylon monofilament, în lungime totală de aproximativ 200 de metri, ce se aflau la bordul șlepului unei societăţi din Brăila, ce era acostat în port.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că acestea aparţin unui marinar, în vârstă de 58 de ani, angajat al societăţii, îmbarcat pe șlepul în cauză.

Uneltele de pescuit, în valoare de 2.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor iar în cauză a fost întocmit dosar penal pentru producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament și producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau folosirea la pescuit de către persoanele neautorizate a năvoadelor, voloacelor, prostovoalelor, vârşelor, vintirelor precum şi a altor tipuri de unelte de pescuit comercial, fapte prevăzute de O.U.G. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura.

 

Autor IPJ Braila 23 Ianuarie 2017, 11:06 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii