Ţigări, trecute cu lanseta peste Prut, confiscate de politistii de frontiera

De A.Frangu 08 Noiembrie 2013, 19:44 Fapt divers
In timpul unei actiuni pe linia prevenirii si combaterii evaziunii fiscale, politistii de la ITF Iasi au observat la malul râului Prut două persoane care trăgeau la mal mai multe colete voluminoase cu ajutorul unei lansete şi pe care le încărcau într-un autoturism marca Opel Astra.

La vederea echipajului de politie, persoanele în cauză au urcat în autoturism şi au demarat în trombă. La intrarea în localitatea Tomeşti poliţiştii de frontieră au oprit autoturismul în cauză condus de Dragoş P., cetăţean român în vârsta de 27 de ani, alături de care se aflau Vasilică C.Z. respectiv Florin C., ambii cetăţeni români, în vârstă de 36 de ani respectiv 18 ani.
 
La controlul efectuat asupra autoturismului poliţiştii de frontieră au observat în portbagaj patru colete învelite în folie de culoare neagră care conţineau ţigări. Persoanele si autoturismul au fost conduse la sediul SPF Ţuţora pentru efectuarea controlului amanuntit.

Poliţiştii de frontieră în urma inventarierii celor 4 colete au găsit 5.021 pachete ţigări de diferite mărci, cu timbru de acciză R. Moldova.

În urma cercetării evenimentului în comun cu autorităţile de frontieră ale R. Moldova pe teritoriul statului vecin, în apropierea malului râului Prut, au fost reţinute cinci persoane.
Întreaga cantitate de ţigări în valoare totală de 56.110 lei, autoturismul în valoare de 6.700 lei şi lanseta găsită asupra persoanelor în valoare de 100 de lei, au fost ridicate in vederea confiscarii.

Pe numele celor trei bărbaţi  poliţiştii de frontieră au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar cercetările continuă în comun cu autorităţile de frontieră din R. Moldova pentru stabilirea întregii activităţi infracţionale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

 

Autor A.Frangu 08 Noiembrie 2013, 19:44 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate