Ţigări de provenienţă R. Moldova ascunse în cutiile cu biscuiţi

De A.Frangu 17 Septembrie 2013, 00:08 Fapt divers
La Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, Natalia V. cu dublă cetăţenie româno-moldoveană, în vârstă de 37 ani, care conducea un autoturism marca Vaz, înmatriculat în R. Moldova.

Poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra autoturismului. În urma controlului efectuat, echipa comună a descoperit, disimulate în două cutii cu biscuiţi aflate în portbagajul autoturismului, 2.400 ţigarete marca Hilton White, cu timbru de acciză R.Moldova.

Conform prevederilor legale a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor, în valoare totală de 537 lei, în vederea confiscării.

Deoarece femeia a mai fost descoperită şi în data de 05.03.2013 încercând să introducă ilegal în România diferite bunuri accizabile, prin sustragere de la controlul vamal, poliţiştii de frontieră au întocmit în cauză lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de introducerea în sau scoaterea din ţară, de două ori în decursul unui an, prin locurile stabilite pentru controlul vamal, prin sustragere de la controlul vamal a bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, dacă valoarea în vamă a bunurilor sau a mărfurilor sustrase este mai mică de 20.000 lei în cazul produselor supuse accizelor şi mai mică de 40.000 lei în cazul celorlalte bunuri sau mărfuri.


 

Autor A.Frangu 17 Septembrie 2013, 00:08 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate