Ţigări de contrabandă de peste 50.000 lei reţinute în urma cooperării la frontiera de est

De A.Frangu 22 Septembrie 2013, 23:33 Fapt divers
Ca urmare a schimbului de informaţii dintre poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut şi cei din Republica Moldova s-a reuşit reţinerea a doi cetăţeni moldoveni care intenţionau să comercializeze pe teritoriul României 112.500 ţigarete cu timbru de acciză R. Moldova. Ţigaretele în valoare de 50.790 lei au fost reţinute în vederea confiscării.

În data de 19 septembrie 2013, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Rădăuţi Prut împreună cu autorităţile Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova au declanşat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu tutun.
 
În cadrul acestei acţiuni au descoperit, pe malul românesc al râului Prut, trei colete ce conţineau cantitatea de 112.500 ţigarete marca Plugarul, cu timbru de acciză R. Moldova.În acelaşi timp poliţiştii de frontieră din Republica Moldova au depistat şi reţinut pe malul moldovenesc al râului Prut două persoane care au transportat cu ajutorul unei bărci coletele cu ţigări de pe malul moldovenesc al Prutului pe cel românesc.
 
Pe timpul cercetărilor efectuate împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin s-a stabilit că cele două persoane sunt cetăţeni moldoveni, care intenţionau să comercializeze ţigaretele pe teritoriul României.
 
În cauză a fost întocmită lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 50.790 lei a fost reţinută în vederea confiscării.
Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracţionale.


 

Autor A.Frangu 22 Septembrie 2013, 23:33 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate