Cum ajung tigari de contrabanda în România? Peste Prut cu funia

De Redactia 15 Septembrie 2014, 22:36 Fapt divers
Poliţiştii de frontieră botoşăneni au depistat patru cetăţeni români care încercau să introducă ilegal în România 110.000 ţigarete, pe care le transportau cu două atelaje hipo, după ce le-au trecut peste râul Prut  cu ajutorul unei funii.

La sfârşitul săptămânii trecute, în baza unei informaţii deţinute, poliţiştii de frontieră din cadrul S.P.F. Româneşti şi S.T.P.F. Botoşani  - I.T.P.F. Iaşi au declanşat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu tutun.

În cadrul acestei acţiuni, lucrătorii noştri au depistat şi reţinut, pe direcţia localităţii de frontieră Româneşti, trei persoane care se deplasau cu două atelaje hipo în care se aflau patru colete voluminoase, acoperite de coceni de porumb.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul SPF Româneşti, pentru continuarea cercetărilor.
 
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că bărbaţii sunt cetăţenii români G.P., M.I. şi A.M., cu vârste cuprinse între 19 şi 28 ani, toţi domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani, iar coletele conţineau cantitatea de 110.000 ţigarete marca Ritm.

Din cercetările efectuate şi din declaraţiile bărbaţilor lucrătorii noştri au stabilit că persoanele depistate s-au deplasat la malul românesc al râului Prut, unde A.M. a trecut înot râul Prut în R. Moldova pentru a prelua, de la trei cetăţeni moldoveni, o funie de nylon cu ajutorul căreia a legat coletele, pe care le-a tras peste râul Prut, de pe teritoriul Republicii Moldova în România.
 
Lucrătorii noştri au stabilit că activitatea infracţională a fost coordonată de un alt cetăţean român, C.G., în vârstă de 37 ani.

În cauză se efectuează cercetări faţă de G.P., M.I. şi A.M. sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei, contrabanda, colectarea, deţinerea, producerea, transportul, prelucrarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia şi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la infracţiunea de contrabandă faţă de C.G.
 
Întreaga cantitate de ţigări în valoare de 49.088 lei a fost ridicată în vederea confiscării, iar cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră ale statului vecin în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi pentru identificarea tuturor persoanelor  implicate.

Purtător de cuvânt al I.T.P.F. Iaşi:
Subcomisar de poliţie LAZĂR DENIS

 

Autor Redactia 15 Septembrie 2014, 22:36 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii