Tigari de contrabanda descoperite la punctele de trecere a frontierei

De Redactia 16 Mai 2015, 10:59 Fapt divers

La Punctele de Trecere ale Frontierei Oancea si Galaţi-rutier echipele comune de control au descoperit, ascunse şi nedeclarate, peste 30.000 de ţigarete, pe care doi participanţi la trafic au încercat să le introducă ilegal în România.  

În data de 14 mai a.c., în jurul orelor 17.30 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pentru efectuarea formalităţilor specifice, Oleg I.A., în vârstă de 35 de ani, cu dublă cetăţenie bulgară şi R. Moldova, conducând un microbuz marca Mercedes, înmatriculat în R. Moldova.

Ca urmare a stării vizibile de agitaţie a bărbatului, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport şi a bagajelor transportate, în urma căruia au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în patru colete, 11.960 de ţigarete de diferite marci de provenienţă  R. Moldova.

În aceeaşi dată, în jurul orei 20.40 s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, ccetăţeanul român Vladimir B. în vârstă de 34 de ani, conducând un autoturism marca Audi, înmatriculat în România.

Acţionând în baza unor informaţii, echipa comună de control formată din poliţişti de frontieră şi inspectori vamali a efectuat un control amănunţit asupra autoturismului, ocazie cu care au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, în anvelopele autoturismului, 19.200 de ţigarete marca Plugarul de provenienţă  R. Moldova.

Conform prevederilor legale, în ambele cazuri a fost luată măsura reţinerii ţigaretelor în valoare totală de 8.435 de lei în vederea confiscării, iar bărbaţii au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare totală de 11.000 lei.

 

Autor Redactia 16 Mai 2015, 10:59 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii