Acțiuni pentru siguranța cetățenilor

De IPJ Braila 16 Mai 2017, 10:44 Fapt divers

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii din întreagă ţară au acţionat, în sistem integrat, pentru prevenirea faptelor antisociale şi a accidentelor rutiere, pentru liniştea şi siguranţa oamenilor şi combaterea ilegalităţilor de orice gen.

În perioada 12-14 mai a.c., poliţiştii brăileni, au acţionat atât în municipiu, cât şi în judeţ, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Poliţiştii de ordine publică, poliţie rutieră, de investigaţii criminale, de la investigarea criminalităţii economice, din cadrul formaţiunii de arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă au fost angrenaţi în acţiunile preventiv-reactive.

Pe timpul activităţilor desfăşurate, au fost verificate 90 de societăţi comerciale şi 32 de paznici, legitimate 616 persoane, dintre care 26 au fost controlate corporal sumar, şi oprite în trafic 706 autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etolitest 111 conducători auto.

Totodată, poliţiştii au constatat 24 de infracţiuni (judiciare, economico-financiare, la regimul circulaţiei), au aplicat 523 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 124.000 de lei, şi au confiscat bunuri în valoare de peste 3.000 de lei.

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale poliţiştilor brăileni.

Astfel, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în urma cărora au aplicat 344 de sancţiuni contravenționale, ca urmare a încălcării normelor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre acestea, 65 au fost aplicate pentru traversarea neregulamentară, 95 pentru încălcarea regimului legal de viteză, iar restul pentru alte abateri de la normele rutiere.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 16 permise de conducere şi au retras 14 certificate de înmatriculare auto.

Exemplu
La data de 14 mai a.c., ora 20:20, poliţiştii i-au prins în flagrant pe doi brăileni, cu vârste de 23 şi 33 de ani, în timp ce încercau să sustragă bunuri dintr-un autoturism, ce era parcat pe Bulevardul Independenţei, din municipiu.
Pe numele acestora, poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat.

 

Autor IPJ Braila 16 Mai 2017, 10:44 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii