Poliţiştii brăileni acţionează pentru siguranţa rutieră, ordine și siguranță publică

De IPJ Braila 20 Aprilie 2017, 09:00 Fapt divers

În ziua de 18 aprilie a.c., poliţişti din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de contravenţii şi infracţiuni rutiere, precum şi pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.
Astfel, poliţiştii au constatat 62 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 26.655 de lei, au ridicat în vederea suspendării trei permise de conducere şi au retras opt certificate de înmatriculare.

Cercetaţi penal pentru conducerea fără permis

Poliţiştii l-au depistat în trafic pe un brăilean, în vârstă de 26 de ani, în timp ce conducea autoturismul, pe Şoseaua Baldovineşti, având o viteză de 106 km/h.
Totodată, în urma verificărilor efectuate de poliţişti s-a constatat că şoferul nu deţine permis de conducere, iar inspecţia tehnică periodică şi poliţa obligatorie RCA erau expirate din data de 27.08.2016, respectiv 15.12.2016.
 Poliţiştii i-au întocmit acestuia dosar penal pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi i-au retras certificatul de înmatriculare.

Poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Comunal Salcia Tudor au depistat-o în trafic şi pe o tânără, în vârstă de 19 de ani, din comuna Movila Miresii, în timp ce conducea autoturismul unui brăilean, în vârstă de 27 de ani, fără a deţine permis de conducere.
În cauză a fost întocmit dosar penal şi se continuă cerecetările sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere şi încredinţarea unui autoturism unei persoane ce nu posedă permis de conducere.


Acţiuni ale poliţiştilor brăileni

În cursul zilei de 18 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Ordine Publică, sprijiniţi de luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, au acţionat, în municipiu, pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilegale, precum şi a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.
Au fost verificate 7 societăţi comerciale, legitimate 8 persoane şi oprite în trafic 61 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 8 conducători auto.
De asemenea, poliţiştii au constatat 16 contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 6.680 de lei, conform O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Ca măsură complementară, poliţiştii au ridicat în vederea suspendării două permise de conducere.

 

Autor IPJ Braila 20 Aprilie 2017, 09:00 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii