Polițiștii au acționat pentru siguranța brăilenilor

De IPJ Braila 01 Februarie 2016, 10:53 Fapt divers

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii brăileni au desfăşurat activităţi pentru prevenirea faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, în municipiu şi judeţ.

În zilele de 29 şi 30 ianuarie, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului şi Poliţiei oraşelor Ianca şi Făurei, de la secţiile de poliţie rurală şi posturile de poliţie comunale arondate acestora, cu sprijinilor jandarmilor, au acţionat în zona discotecilor şi altor unităţi de alimentaţie publică cu profil similar, pentru a combate infracţiunile săvârşite cu violenţă şi pentru verificarea modului în care își desfășoară activitatea societățile comerciale, precum şi pentru prevenirea şi combaterea comiterii de infracţiuni sau contravenţii.

Echipele care au participat la acţiuni au efectuat controale la 22 de unităţi comerciale şi societăţi tip discotecă şi cafe-bar, au legitimat 70 de persoane, dintre care 13 au fost percheziţionate corporal sumar, şi au controlat în trafic 39 de autovehicule.

Poliţiştii au aplicat 7 sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 3.790 de lei, 4 fiind aplicate conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi 3 la O.U.G. 195/2002 (republicată), privind circulaţia pe drumurile publice.

Exemplu:
Vineri, 29 ianuarie a.c., între orele 15:00-19:00, poliţişti de la Postul de Poliţie Comunal Victoria şi Secţia 5 de Poliţie Rurală Viziru au acţionat pentru prevenirea şi combaterea furturilor de material lemnos şi pentru verificarea legalităţii transporturilor de material lemnos, pe raza de competenţă.

Pe timpul desfăşurării activităţilor specifice, poliţiştii au găsit pe marginea DJ 211 B, la câţiva kilometri de satul Mihai Bravu, resturile a doi plopi, din perdeaua de protecţie a drumului, care prezentau urme recente de tăiere.

În urma investigaţiilor efectuate în teren, poliţiştii au identificat patru localnici din satul Mihai Bravu, comuna Victoria, cu vârste între 28 şi 44 de ani, suspectaţi că, în perioada 10- 28 ianuarie a.c., ar fi sustras în mod repetat material lemnos, rezultat în urma tăierii celor doi arbori, pe care l-au transportat la domiciliile lor.
În cauză s-a întocmit dosar penal pentru furt.

***
Vineri, 29 ianuarie a.c., poliţişti de la Biroul Proximitate au desfăşurat activităţi specifice pentru menţinerea unui climat de siguranţă civică în zona a 6 unităţi şcolare din municipiu, pentru identificarea elevilor care absentează de la cursuri şi pentru respectarea legislaţiei privind comercializarea alcoolului şi a produselor din tutun minorilor.

Poliţiştii au verificat doi paznici care efectuau serviciul la unităţile de învăţământ şi au dialogat cu elevii aflaţi în pauză, cu privire la prevenirea delincvenţei juvenile.

De asemenea, au fost efectuate verificări la 5 unităţi comerciale din zonele învecinate unităţilor şcolare, fără a fi constatate probleme deosebite.

Pe timpul desfăşurării activităţilor, poliţiştii au depistat 12 elevi care absentau nemotivat de la cursuri, sens în care poliţiştii i-au informat pe reprezentanţii legali ai acestora, precum şi unităţile şcolare, pentru luarea măsurilor conforme cu regulamentele interioare, pentru prevenirea acestor abateri disciplinare.

Poliţiştii au constatat două contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare de 1.000 de lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, şi au purtat discuţii cu doi factori de conducere ai unităţilor de învăţământ, pentru identificarea elevilor predispuşi la încălcarea normelor legale, fiind consiliaţi şi atenţionaţi 12 elevi.

 

Autor IPJ Braila 01 Februarie 2016, 10:53 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii