Săptămâna prevenirii criminalității, 01-05 octombrie 2018, în municipiul Brăila

De IPJ Braila 28 Septembrie 2018, 23:42 Fapt divers

Activităţi de informare a cetăţenilor brăileni, derulate sub egida Comisiei judeţene de monitorizare a activităţii preventive. În perioada 01-05.10.2018, în municipiul Brăila, se va derula cea de a doua ediţie din acest an a Săptămânii prevenirii criminalităţii.

Principalele elemente de noutate cu care evenimentul vine de această dată constau în derularea activităţilor exclusiv în municipiul Brăila şi implicarea în organizarea şi susţinerea acestora, a tuturor instituţiilor reprezentate în Comisia judeţeană de monitorizare a activităţii preventive Brăila.

Astfel, în demersurile informativ-preventive, vor fi implicaţi reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Brăila „General de Brigadă Gheorghe Praporgescu”, Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila, Serviciului Judeţean Anticorupţie Brăila, Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila şi ai Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Galaţi.

Programul evenimentului a fost stabilit având în vedere, în primul rând, domeniile de intervenţie preventivă stabilite în cadrul şedinţelor comisiei, dar şi ţinând cont de calendarul zilelor  internaţionale din această săptămână, astfel:
- Luni, 01.10.2018 – activităţi dedicate prevenirii victimizării vârstnicilor şi pentru marcarea Zilei Internaţionale a Persoanelor Vârstnice;
- Marţi, 02.10.2018 – activităţi dedicate prevenirii infracţiunilor contra persoanei săvârşite cu violenţă şi pentru marcarea Zilei Internaţionale a Nonviolenţei;
- Miercuri, 03.10.2018 – demersuri preventive adresate elevilor pentru prevenirea traficului de persoane;
- Joi, 04.10.2018  - activităţi dedicate elevilor pentru prevenirea implicării acestora în fapte antisociale, cu ocazia petrecerilor organizate;
- Vineri, 05.10.2018 – marcarea Zilei Internaţionale a Educaţiei, prin activităţi de informare a populaţiei privind serviciile oferite cetăţenilor de structurile reprezentate în Comisia judeţeană de monitorizare a activităţii preventive.

În prima zi a evenimentului, 01 octombrie 2018, poliţiştii şi jandarmii vor susţine, la sediul Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Brăila, o sesiune de informare a vârstnicilor cu privire la  principalele tipuri de infracţiuni contra patrimoniului şi contra persoanei cărora le pot cădea victime şi măsurile de autoprotecţie pe care trebuie să le respecte.

În a doua zi a manifestării, 02.10.2018,  poliţiştii, jandarmii şi specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila se vor afla în zone aglomerate din municipiul Brăila, unde se vor adresa cetăţenilor cu informaţii şi recomandări pentru prevenirea implicării, în calitate de autori sau victime, în infracţiuni cu violenţă.

Miercuri, 03.10.2018, elevii Colegiului Economic „Ion Ghica” vor avea ocazia să discute cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, ai Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Galaţi, ai Sectorului Poliţiei de Frontieră Brăila şi ai Serviciului Judeţean Anticorupţie Brăila despre implicaţiile personale, sociale, economice, juridice şi medicale ale traficului de persoane şi despre modalităţile de prevenire a traficării.

Joi, 04.10.2018,  tot elevii, însă cei de la Liceul Teoretic „Panait Cerna”,  vor primi sfaturi de la oamenii legii. Tema pe care poliţiştii, jandarmii şi specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Brăila o vor aborda va fi, de această dată, prevenirea implicării tinerilor în fapte antisociale (infracţiuni cu violenţă, fapte contra patrimoniului, operaţiuni ilicite cu droguri), la  petrecerile organizate (baluri ale bobocilor, banchete, majorate).

Ziua de vineri, 05.10.2018, va fi dedicată activităţilor de informare a cetăţenilor cu privire la serviciile oferite comunităţii de structurile reprezentate în cadrul comisiei şi transmiterii de recomandări din sfera de competenţă a poliţiei, jandarmeriei, poliţiei de frontieră, structurii judeţene anticorupţie, a celei antidrog şi ale structurii teritoriale împotriva traficului de persoane. Oamenii legii vor fi prezenţi în incinta Brăila Mall, unde vor discuta cu cetăţenii şi le vor oferi materiale cu informaţii şi recomandări preventive. 

 

Autor IPJ Braila 28 Septembrie 2018, 23:42 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii