Recomandările Poliţiei Române pentru prevenirea populaţiei in situatii infractionale

De AmosNews 30 Decembrie 2011, 15:10 Fapt divers
În preajma Sărbătorilor de Iarnă, răufăcătorii pot profita de buna-credinţă a cetăţenilor şi, pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din locuinţele pe care le găsesc descuiate. Acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dumneavostră sau pe care le introduceţi în casă!

Obişnuiţi copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră, ca să nu trădeze că sunt singuri în casă!
Nu lăsaţi cheile apartamentului sub preş sau în cutia de scrisori!
La plecarea de acasă, nu lăsaţi în uşă bilete care să dezvăluie acest lucru!
Împreună cu vecinii, stabiliţi un sistem de supraveghere atunci când lipsiţi de acasă, în mod special în noapţile de Crăciun şi Revelion!
Asiguraţi-vă uşa locuinţei cu încuietori performante!

De asemenea, în această perioadă, părinţii sunt rugaţi să supravegheze copiii cu atenţie sporită deoarece aceştia sunt expuşi accidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

Singurele obiecte pirotehnice care pot fi achiziţionate şi folosite de către cetăţeni sunt: steluţe, lumânări scânteietoare, jerbe cu scântei, minifacle şi minisori, cu o masă maximă de amestec pirotehnic de 3 grame.

Poliţia Română recomandă cetăţenilor care optează pentru alegerea unui pachet de servicii turistice de pe internet verificarea temeinică a ofertei respective (existenţa unităţii de cazare în zona respectivă hotel, pensiune etc., autenticitatea agenţiei de turism care oferă respectivele destinaţii turistice), întrucât ofertele tentante nu sunt întotdeauna şi reale.

 

Autor AmosNews 30 Decembrie 2011, 15:10 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii