IPJ Brăila: Modificarea programului de lucru cu publicul pentru obținerea cazierului judiciar

De IPJ Braila 13 Martie 2020, 13:24 Fapt divers

În contextul riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus, Inspectoratul de Poliție Județean Brăila informează cetățenii cu privire la modificarea programului de lucru cu publicul pentru obtinerea cazierului juduciar, astfel:

Până la o dată ce va fi comunicată prin mass-media, certificatele de cazier judiciar / integritate nu se mai eliberează pe loc iar programul de lucru cu publicul la ghișeul de eliberare a certificatelor de cazier judiciar / integritate, de la nivelul de la nivelul polițiilor orășenești Ianca, Făurei și Însurăței şi de la nivelul I.P.J. Brăila se va desfăşura după următorul program:

1. La sediul Poliţiei Municipiului Brăila (Brăila, strada Ana Aslan, nr. 39)

luni, marți ora 8.30
 – 10.30 – primiri cereri persoane fizice / persoane juridice
joi ora 9.30 – 12.30

 – eliberări certificate de cazier judiciar / integritate

2. ​La sediile Poliţiilor Orăşeneşti, Ianca, Făurei şi Însurăţei:

marți ora 8.30 – 10.30
 – primiri cereri persoane fizice / persoane juridice
joi ora 9.30 – 12.30
 – eliberări certificate de cazier judiciar / integritate

În atenţia persoanelor interesate în obţinerea documentelor privind cazierul judiciar/certificat de integritate comportamentală:
- transmiterea după completare a următoarelor tipuri de cereri:
1. cereri de eliberare a certificatelor de cazier judiciar persoane fizice
2. cereri de eliberare a certificatelor de cazier judiciar persoane juridice
3. cereri de eliberare a certificatelor de integritate
se poate face și în format electronic (format doc, pdf, scanat, etc.) on-line pe adresa cazier@br.politiaromana.ro, urmând ca solicitantul să semneze cererea la înmânarea / ridicarea certificatului de cazier sau integritate de la ghișeu.

- pentru evitarea producerii aglomerației la ghișeu, recomandăm cetățenilor să se prezinte cu CERERILE de eliberare a certificatelor de cazier judicar sau integritate, GATA COMPLETATE conform modelelor postate pe site-ul IPJ Brăila (https://br.politiaromana.ro), în secțiunea UTILE\DOCUMENTE ELIBERĂRI ACTE
 (https://br.politiaromana.ro/ro/utile/documente-eliberari-acte)

Informăm instituțiile publice și organele de specialitate ale administrației publice că în conformitate cu  prevederile O.G. nr. 41 / 2016 și dar mai ales a Legii nr. 290 / 2004 – a cazierului judiciar - republicată - cu modificările și completările ulterioare prin care, în conformitate cu ART. 20, alin. (1), (2) și (7) CAPITOLUL V - Comunicarea datelor din cazierul judiciar    SECŢIUNEA 1 - Modul şi condiţiile cerute pentru obţinerea copiei şi a extrasului de pe cazierul judiciar
(1) Organele de urmărire penală sau instanţele de judecată pot solicita, ori de câte ori este necesar, COPIE de pe cazierul judiciar al persoanei aflate în curs de urmărire penală sau de judecată.
(2) Instituţiile din sistemul de apărare, ordine publică, siguranţă naţională şi justiţie pot cere, de asemenea, COPIE de pe cazierul judiciar al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice.    
(7) Instituţiile publice şi organele de specialitate ale administraţiei publice solicită EXTRAS de pe cazierul judiciar, în baza consimţământului expres al persoanei pentru care se efectuează verificări specifice,

în acest fel cetățeanul nemaifiind obligat să se prezinte la ghișeu pentru solicitarea / eliberarea / ridicarea certificatului de cazier judiciar sau integritate și depunerea acestuia la instituția care îl solicită.

De reținut, pentru instituțiile sus menționate, este faptul că în conformitate cu art. 22 alin (1) și (2) din acceași Lege nr. 290 / 2004 republicată,
Cererea pentru obţinerea copiilor de pe cazierul judiciar şi a extraselor de pe cazierul judiciar trebuie să fie motivată şi să cuprindă:
a) pentru persoana fizică: datele cu caracter personal prevăzute la art. 8 alin. (1^1);
 b) pentru persoana juridică: datele de identificare prevăzute la art. 8 alin. (1^2).
(2) Cererea se adresează unităţii de poliţie în a cărei rază administrativ-teritorială s-a născut persoana fizică sau îşi are sediul persoana juridică pentru care se cere copia de pe cazierul judiciar ori extrasul de pe cazierul judiciar, iar, în cazurile prevăzute la art. 6, Inspectoratului General al Poliţiei Române.

 

Autor IPJ Braila 13 Martie 2020, 13:24 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii