Pompierii la datorie pentru înlăturarea efectelor hidro-meteorologice din estul țării

De Redactia 08 Ianuarie 2016, 13:52 Fapt divers

În contextul avertizărilor hidro-meteorologice pentru mai multe judeţe din Estul ţării (BC, BR, BT, BZ, CL, CT, GL, IL, IS, NT, SV, TL, VS şi VN), peste 1.700 pompieri cu 270 mijloace au fost la datorie pentru limitarea şi înlăturarea efectelor produse.

În cursul zilei de ieri, echipaje de pompieri, alături de jandarmi, poliţişti şi voluntari au monitorizat zonele de risc şi au intervenit în sprijinul autorităţilor administraţiei publice locale şi populaţiei din unităţile administrativ-teritoriale afectate.

Astfel, structurile profesioniste pentru situaţii de urgenţă din judeţele Suceava şi Călăraşi au fost angrenate în 15 misiuni de evacuare a apei din gospodării, curţi, şi subsoluri. Până în acest moment nu au fost înregistrate situaţii deosebite care să necesite măsuri preventive de evacuare.

Ninsoarea abundentă a îngreunat circulaţia pe drumurile din judeţul Suceava, 14 autoturisme, în care se aflau 24 de persoane, fiind surprinse de viscol. Porţiunile de drum afectate au fost DJ 209C între localităţile Moara şi Drăgoieşti (10 autoturisme/17 persoane), DJ 208E între Forăşti şi Manolea (1 autoturism/1 persoană), DJ 208B între Siminicea şi Dumbrăveni (1 autoturism/2 persoane) şi DC 70A între Bosanci şi Cumpărătura (2 autoturisme/4 persoane).

Echipaje de la comitetele locale pentru situaţii de urgenţă din cadrul primăriilor din zonă, împreună cu Secţiile Drumuri Naţionale şi Drumuri Judeţene, pompieri şi poliţişti au intervenit cu forţe şi utilaje şi au deblocat autoturismele, toate persoanele ajungând în siguranţă la destinaţie. Intervenţiile de salvare au durat între 40 de minute şi 1 oră şi jumătate.

Din cauza fenomenelor meteorologice periculoase, pe 7 drumuri judeţene (Bacău, Suceava şi Constanţa) circulaţia a fost restricţionată pe scurte perioade de timp. În continuare, singurul drum pe care este întreruptă temporar circulaţia este DJ 243B Parincea-Poieni-Năstăseni, însă traficul rutier se poate realiza pe rute ocolitoare.

În judeţele aflate sub incidenţa atenţionărilor de vremea rea, în acest moment nu există localităţi în care să fie întreruptă energia electrică.
 
În scopul optimizării misiunilor orientate spre siguranţa cetăţeanului, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a dispus unităţilor judeţelor aflate sub incidenţa atenţionărilor asigurarea rezervei de personal, pentru a putea fi dislocate, imediat, în zonele posibil a fi afectate, pentru evacuarea populaţiei, animalelor şi bunurilor aflate în pericol, precum şi pentru limitarea şi înlăturarea eventualelor efecte negative.

În continuare, sub coordonarea prefecţilor, în calitate de preşedinţi ai comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă, pompieri, poliţişti, jandarmi, structuri ale comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă şi angajaţi ai companiei de drum monitorizează atent situaţia din zonele din competenţă şi sunt pregătiţi să intervină, la nevoie.
* * *
În ultimele 24 de ore, la nivel naţional, pompierii au fost solicitaţi să intervină la 1.240 situaţii de urgenţă, dintre care 19 incendii, 1.088 pentru acordarea primului ajutor medical, 3 misiuni de descarcerare şi 6 pentru deblocare/salvare. De asemenea, în această perioadă, 832 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor medical, iar 17 au fost salvate din medii ostile vieţii.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

 

Autor Redactia 08 Ianuarie 2016, 13:52 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii