Politistii braileni desfasoara actiuni de informare a cetatenilor

De A.Frangu 31 August 2013, 15:37 Fapt divers
Poliţiştii Biroului Proximitate şi cei ai Compartimentului Analiza şi Prevenirea Criminalităţii, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, au desfăşurat, în această săptămână, o nouă acţiune în cadrul campaniei de prevenire a furturilor din autoturisme şi de componente exterioare auto, „Nu-ţi lăsa maşina la îndemâna hoţilor!” .
  
Pe timpul acţiunii, posesorii de autoturisme au fost informaţi cu privire la metodele cel mai des folosite de către infractori şi bunurile vizate în cazul furturilor din autovehicule, precum şi conştientizarea populaţiei cu privire la atitudinile care pot favoriza săvârşirea acestui gen de infracţiuni şi la măsurile elementare de protecţie pe care trebuie să le adopte.

Diseminarea informaţiilor şi sfaturilor preventive s-au realizat prin distribuirea de pliante şi în cadrul discuţiilor pe care poliţiştii le-au purtat cu cetăţenii întâlniţi pe străzile Graţiei,  Pictor Theodor Aman,  Aleea Moldoviţei şi în Piaţa Săracă.
  
Întâlnirea cu cetăţenii le-a oferit poliţiştilor prilejul de a-i informa şi cu privire la modurile de operare preferate de infractori în cazul înşelăciunilor prin telefon şi de a-i sfătui cum să procedeze în situaţia în care sunt sunaţi şi li se cere, sub diferite pretexte, să trimită bani sau coduri electronice de reîncărcare a cartelelor telefonice.

Acest demers al poliţiştilor se înscrie printre acţiunile derulate în cadrul campaniei „Nu te lăsa înşelat prin telefon!”, iniţiată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila şi care va continua până în luna decembrie a acestui an.

Tot cu această ocazie, poliţiştii s-au adresat şi persoanelor de sex femeiesc, vizate de campania de prevenire a tâlhăriilor „Fii prudentă! Poţi preveni tâlhăria.”, cărora le-au prezentat modurile de acţiune a tâlhărilor, le-au explicat că principala armă împotriva acestora este vigilenţa şi le-au recomandat să evite situaţiile care ar putea să le pună în pericol bunurile personale şi chiar integritatea fizică sau chiar viaţa.

Informaţiile şi recomandările preventive au fost primite cu interes de către cetăţeni, care au apreciat drept lăudabilă iniţiativa organizării acestei activităţi.


 

Autor A.Frangu 31 August 2013, 15:37 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate