Politistii braileni de la Biroul Urmariri in actiune

De IPJ Braila 05 Iunie 2013, 14:41 Fapt divers
În primele 5 luni ale anului 2013, poliţiştii Biroului Urmăriri al Serviciului de Investigaţii Criminale au înregistrat în evidenţe 87 de mandate şi sentinţe penale, 75 fiind mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

În urma desfăşurării activităţilor specifice, judiciariştii au pus în aplicare un număr de 86 de mandate şi sentinţe penale, 21 dintre persoane fiind date în urmărire la nivel naţional şi 16 la nivel internaţional.

Exemple:
Lucrătorii Biroului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Brăila, împreună cu lucrători ai Compartimentului Urmăriri din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Buzău şi Compartimentului Operaţiuni Speciale Brăila l-au depistat, în ziua de 28.03.2013, la orele 14.30, într-un imobil din satul Căpăţâneşti, comuna Mărăcineni, judeţul Buzău, pe G.Robert (19 ani), din Brăila, urmărit la nivel naţional, pe numele căruia Judecătoria Brăila a emis mandat de arestare preventivă pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt calificat.
***
La data de 22 mai 2013, orele 19:00, l-au depistat, pe DN 22E, la ieşire din localitatea Garvăn, comuna Jijila, judeţul Tulcea, pe urmăritul la nivel naţional A.Cristian (33 de ani), din Brăila, pe numele căruia Judecătoria Brăila a emis, în lipsă, în ziua de 21 martie a.c., pe o perioadă de 30 de zile, mandat de arestare preventivă, pentru săvârşirea infracţiunilor de perversiuni sexuale, lipsire de libertate, furt calificat şi port ilegal de cuţit.

Totodată, poliţiştii de la investigaţii criminale au pus în aplicare 75 de mandate de executare a pedepsei cu închisoarea, 5 mandate de arestare preventivă şi 3 mandate de arestare emise de state europeane.

Exemplu:
În ziua de 28 februarie 2013, orele 11:00, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale- Biroul Urmăriri, împreună cu luptători ai Serviciului Acţiuni Speciale, l-au depistat în municipiul Brăila pe I.Anton, din comuna Independenţa, judeţul Galaţi, urmărit la nivel naţional şi internaţional din luna ianuarie 2012, pe numele căruia Tribunalul Galaţi a emis un mandat de arestare preventivă, pe o perioadă de 30 de zile, pentru comiterea infracţiunii de complicitate la tâlhărie.

În urma colaborării cu autorităţile altor state, prin Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională- Biroul Naţional Interpol, s-a reuşit depistarea şi arestarea provizorie pe teritoriul altor state a 9 persoane, pe care Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila le-a dat în urmărire la nivel naţional şi internaţional, în această perioadă, 4 fiind extrădate.

Exemplu:
În ziua de 21 martie 2013, poliţiştii Biroului Urmăriri şi Poliţiei oraşului Însurăţei au depistat-o pe M.Daniela (28 de ani), din oraşul Însurăţei, judeţul Brăila, pentru care Biroul Sirene Olanda a introdus o alertă, conform Art. 95 din Convenția de Aplicare a Acordului Schengen, solicitând arestarea în vederea extrădării, în baza unui mandat european de arestare.
Aceasta a fost prezentată instanţei de judecată competentă pentru emiterea mandatului de arestare preventivă provizoriu, în vederea predării către autorităţile olandeze.

De asemenea, în perioada de referinţă, poliţiştii de la Biroul Urmăriri au depistat, pe raza judeţului Brăila, 64 de persoane semnalate dispărute de la domiciliu, 30 dintre acestea fiind minore, şi au fost puse în urmărire la nivel naţional 43 de persoane, 21 pentru mandate şi sentinţe penale şi 22 care au fost date dispărute de la domiciliu.
   
Reamintim că pe site-ul Poliţiei Române, www.politiaromana.ro, au fost create secţiunile „Copii Dispăruţi” şi „Urmăriri”- „Persoane Urmărite”, care pot fi accesate oricând, iar cetăţenii pot veni în sprijinul poliţiştilor pentru depistarea persoanelor dispărute şi urmărite la nivel naţional, apelând, gratuit, numărul pentru urgenţe 112 şi anunţând despre prezenţa acestora în locul în care au fost văzute.


 

Autor IPJ Braila 05 Iunie 2013, 14:41 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate