Politistii braileni au actionat pentru prevenirea infractionalitatii

De IPJ Braila 22 Iulie 2013, 21:00 Fapt divers
În perioada 19-21 iulie 2013, poliţişti de la Poliţia Municipiului, Poliţiile orăşeneşti Ianca, Făurei şi Însurăţei şi de la secţiile de poliţie rurală, împreună cu lucrători din cadrul I.J.J. Brăila, au acţionat în zonele de competenţă pentru prevenirea infracţiunilor comise cu violenţă şi a altor fapte antisociale.

Actiunile s-au desfasurat la discotecile, cafe-barurile cu program non-stop şi pe străzile adiacente unităţilor de alimentaţie publică, precum şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave, pe arterele de circulaţie din municipiu şi judeţ.

Forţele participante au efectuat controale la 54 de societăţi comerciale, 60 de producători particulari, 37 întreprinderi individuale şi 29 asociaţii familiale au legitimat 188 de persoane, dintre care 30 au fost controlate corporal sumar, au aplanat 4 conflicte şi au controlat în trafic 38 de autovehicule.

Pe timpul desfăşurării activităţilor specifice, au fost constatate 66 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de 6.104 lei, conform prevederilor Legii 61/1991 (republicată), pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, Legii 12/1990 (republicată), privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, şi OUG 195/2002 (republicată), privind circulaţia pe drumurile publice.

Si efective de poliţişti din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au desfăşurat  acţiuni pe arterele de circulaţie din municipiu şi judeţ, cu scopul prevenirii accidentelor rutiere produse din cauza consumului de alcool şi a nerespectării vitezei legale de deplasare.

Astfel, au fost efectuate 114 testări cu aparatul etilotest, au fost aplicate 262 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 67.050 de lei, şi au reţinut 11 permise de conducere.

Exemplu: A fost depistat în trafic, pe DJ 221, în localitatea Cazasu, M.Ionuţ (26 de ani), din municipiu, care conducea autoturismul în timp ce se afla sub influenţa băturilor alcoolice.
Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că avea 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, şi i s-a întocmit dosar penal. 

Autor IPJ Braila 22 Iulie 2013, 21:00 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate