Politistii braileni actioneaza pentru scaderea accidentelor rutiere grave

De IPJ Braila 10 Decembrie 2013, 19:03 Fapt divers
Pe parcursul primelor 11 luni ale anului 2013, poliţiştii Serviciului şi Biroului Rutier au efectuat cercetarea la faţa locului în urma producerii a 101 de accidente rutiere grave, soldate cu 96 răniţi grav, 58 răniţi uşor şi 22 persoane care nu au supravieţuit.

Activităţile de prevenire desfăşurate de poliţişti pe arterele rutiere din municipiu şi judeţ au dus la scăderea tuturor indicatorilor analizaţi, ţinând cont că, în anul 2012, în aceeaşi perioadă, au avut loc un număr de 118 de accidente rutiere grave, soldate cu 118 persoane rănite grav, 63 rănite uşor şi 35 decedate.

Din totalul accidentelor produse, 33 au fost în municipiu, fiind înregistrate 31 de victime accidentate grav şi 3 decedate, şi 68 în judeţ, soldate cu 65 accidentaţi grav şi 19 morţi.

Cauzele frecvente care au dus la producerea evenimentelor rutiere au fost traversarea neregulamentară, care a generat 16 accidente rutiere, soldate cu 15 răniţi grav şi două persoane decedate, depăşirea neregulamentară, care a dus la producerea a 13 accidente rutiere, soldate cu 18 răniţi grav şi 5 persoane decedate, şi viteză neadaptată la condiţiile de drum, care a generat 8 accidente rutiere, cu 9 persoane rănite grav şi una decedată.

Şoferii autovehiculelor care au cauzat accidentele au fost 81 brăileni şi 19 aflaţi în tranzit (63 amatori, 17 profesionişti, 8 biciclişti, 7 conducători de atelaj hipo, doi şoferi fără permis de conducere şi 3 mopedişti).

Cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs în zilele de duminică (18 accidente cu 16 răniţi grav şi 6 decedaţi), vineri (18 accidente cu 16 persoane rănite grav şi 5 decedate) şi sâmbătă (18 accidente cu două persoane decedate şi 17 rănite grav).

Cu preponderenţă, accidentele au fost înregistrate în intervalul orar 12:00-18:00 (43 accidente soldate cu 44 răniţi grav şi 9 decedaţi) şi 06:00-12:00 (26 accidente cu 25 răniţi grav şi 4 decedaţi).

Urmare a extinderii atenţionării meteorologice cod galben de ninsoare şi viscol, Poliţia Română recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum fără să verifice starea traseului pe care urmează să îl parcurgă, să-şi echipeze autovehiculul pentru circulaţia în condiţii de iarnă şi să respecte semnificaţia indicatoarelor şi îndrumările agenţilor de circulaţie.

ATENŢIE! Poliţia Rutieră atenţionează că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când se circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei.

În cazul autovehiculelor de transport marfă cu o masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi al autovehiculelor de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv cel al conducătorului auto, acestea trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă pe roţile axei/axelor de tracţiune sau să aibă montate pe aceste roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante certificate.

În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile sau ceaţa pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea unei coloane de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate.

Recomandăm conducătorilor auto să respecte indicaţiile agenţilor de circulaţie şi ale lucrătorilor de la Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, în cazul interzicerii sau restricţionării temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.


 

Autor IPJ Braila 10 Decembrie 2013, 19:03 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate