Poliţiştii au actionat pentru prevenirea inselaciunilor prin metodele Accidentul si Premiul

De A.Frangu 25 Septembrie 2013, 00:47 Fapt divers
Dintre cele 118 reclamaţii cu privire la fapte de înşelăciune prin metoda "Accidentul" si "Premiul", judiciariştii au soluţionat în acest an 62 de dosare penale iar poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale au destructurat 6 grupuri de infractori, fiind arestare 22 de persoane, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prin aceste metode.

În perioada 13-23 septembrie 2013,politistii Biroului Proximitate, au continuat să desfăşoare activităţi de prevenire a infracţiunilor de înşelăciune prin telefon, în special, a celor săvârşite prin  metodele „Accidentul” şi „Premiul”, în municipiul Brăila.
  
Peste 200 de angajaţi de la 60 de unităţi bancare, poştale şi transfer valori, din municipiu, au fost informaţi de poliţişti cu privire la metodele utilizate de infractori, comportamentul victimelor în astfel de situaţii şi procedura de urmat pentru împiedicarea comiterii unor astfel de fapte.
 
Şi cetăţenii care fac parte din categoriile vulnerabile şi care pot deveni victime ale unor infracţiuni de acest gen au fost sfătuiţi cum să reacţioneze, peste 260 fiind consiliaţi în acest sens.

Aceste activităţi preventive au făcut ca, de la începutul acestui an, 38 de persoane să anunţe imediat la Poliţie, în momentul în care şi-au dat seama că vor fi înşelaţi. În aceste cazuri, unele înregistrate în evidenţe cu autori necunoscuţi, s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la înşelăciune.

De asemenea, din acelaşi motiv sau pe fondul activităţilor specifice desfăşurate de poliţiştii de la Serviciul de Investigaţii Criminale, au fost destructurate 6 grupuri de infractori, fiind arestare 22 de persoane, pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune prin metodele amintite.

 

Autor A.Frangu 25 Septembrie 2013, 00:47 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii