Recomandările polițiștilor pentru adoptarea unei conduite integre în cariera şcolară

De IPJ Braila 11 Iunie 2019, 22:11 Fapt divers

actiuni eleviSăptămâna pregătirii antivictimale şi antiinfracţionale a elevilor a continuat astăzi cu recomandări pentru adoptarea unei conduite integre în cariera şcolară.

Aflaţi la sfârşit de an şcolar sau pregătiţi pentru a susţine examene, elevii din instituţiile şcolare brăilene primesc de la poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila şi de la specialiştii Serviciului Judeţean Anticorupţie Brăila sfaturi şi recomandări care să-i protejeze de riscurile faptelor de corupţie în conduita lor şcolară sau socială.

Întrucât educaţia anticorupţie trebuie să fie începută de la vârsta legală a răspunderii penale, poliţiştii din cadrul Serviciului Județean Anticorupție Brăila au discutat cu elevii de gimnaziu sau de liceu despre ce reprezintă corupţia, care sunt faptele de corupţie incriminate în codul penal român şi instituţiile la care se pot adresa în cazul în care un funcţionar public le solicită bani sau alte foloase pentru îndeplinirea unor sarcini de serviciu.

Elevii au discutat împreună cu oamenii legii care sunt diferenţele între noţiunile de cadou, bacşiş şi mită, identificând împreună exemple care să conducă la o înţelegere mai bună a mesajului anticorupţie.  

Activităţile dedicate elevilor în această săptămână se înscriu în demersul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, iniţiat în cadrul Comisiei de Monitorizare a Activităţii Preventive.

Poliţiştii anticorupţie reamintesc că pot fi contactaţi şi pe perioada vacanţei de vară, la sediul din Brăila, str. Ana Aslan nr. 39, la telefon/fax 0239.613.634, prin e-mail la adresa: braila.dga@mai.gov.ro sau prin Call Center anticorupţie 0800.806.806.

 

Autor IPJ Braila 11 Iunie 2019, 22:11 Fapt divers
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii